Buffé 1
DECEMBERMYS APELSINSALLAD MED FETAOST, AVOKADO OC
H GRANATÄPPLE 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala apelsinen med kniv och skär i skivor. Dela och kärna ur avokadon. Skär i små tärningar. 2. Fördela apelsin på ett fat. Toppa med avokado, smulad fetaost, granat äppelkärnor och pistage. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. FRÖKNÄCKE MED AVOKADOKRÄM OCH LAX 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 12 bitar fröknäcke ¼ gurka 100 g rökt eller gravad lax klippt krasse eller ärtskott till garnering Avokadokräm 1 avokado 2 msk färskost eller yoghurt 2 tsk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadon. Mixa alla ingredienser till en slät kräm. 2. Skala, kärna ur och strimla gurkan. Klicka avokadokrämen på knäckebrödet. Toppa med gurka, lax och krasse eller ärtskott. CLEMENTINBUBBEL MED ROSMARIN 6 DRINKAR / 45 MIN INGREDIENSER 2 kvistar rosmarin 3 msk strösocker 4 dl färskpressad clementinjuice 4 dl tonic water 1 flaska mousserande vin rosmarinkvistar till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Mortla rosmarin och socker. Blanda med juicen och låt stå och dra ca 30 minuter. 2. Sila juicen. Fördela juice och tonic water i glasen. Toppa med mousserande vin. Garnera med rosmarinkvistar. TIPS! För en sötare drink: byt ut tonic water mot apelsinläsk. 13 BUFFÉ #11/2018 ›