Buffé 1
NOVEMBER ANNONS ANNONS BAKAD RÖDKÅL MED GRANATÄPP
LE, ÄDELOST OCH HASSELNÖTTER 8 PERSONER (BUFFÉ) / 45 MIN INGREDIENSER ca 1 kg rödkål 2 msk olivolja 2 msk crema di balsamico salt, svartpeppar Topping 140 g Kvibille Ädel Grädd 1 dl rostade hasselnötter 20 g färsk persilja 1 dl granatäppelkärnor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skär rödkålen i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och crema di balsamico. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 2. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills kålen är mjuk. Pensla med vätskan från plåten någon gång under tillagningen. 3. Smula osten och grovhacka nötterna och persiljan. Toppa den bakade rödkålen med gräddädelost, nötter, persilja, granatäpplekärnor och extra crema di balsamico. TIPS! Den bakade rödkålen passar extra bra ihop med julskinkan. HONUNGS OCH INGEFÄRSGLASERAD BRYSSELKÅL MED MINUTFILÉ OCH HYVLAT ÄPPLE 8 PERSONER (BUFFÉ) / 45 MIN INGREDIENSER 4 minutfiléer av kyckling, Kronfågel olja salt, svartpeppar Hyvlat äpple 2 röda äpplen 20 g färsk persilja 1 msk olivolja 1 msk färskpressad citronjuice Brysselkål 500 g brysselkål 1 rödlök 1 dl flytande honung 2 msk riven färsk ingefära 1 ½ dl vatten 1 msk vitvinsvinäger 2 krm malen kryddnejlika 3 stjärnanis 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Hyvlat äpple: Skiva äpplet tunt och strimla persiljan. Blanda med olja och citronjuice och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 2. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Lyft upp kycklingen och sänk värmen på pannan. 3. Brysselkål: Ansa och halvera brysselkålen. Skala och skiva löken tunt. Lägg i brysselkål och rödlök i samma panna som kycklingen stekts i och fräs ca 2 minuter. Tillsätt honung, ingefära, vatten, vinäger och kryddorna. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 8 minuter. Rör i smöret och smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 4. Skär kycklingen i skivor. Toppa med brysselkålen och det hyvlade äpplet. LANDET MED DE GO DA SMAKERNA