Buffé 1
VEGO GUBBRÖRA 8 PERSONER (BUFFÉ) / 45 MIN INGREDI
ENSER 4 fasta potatisar 2 ägg 100 g champinjoner 1 krm malen nejlika 1 krm malen kanel 2 krm malen kryddpeppar 1 krm svartpeppar ½ tsk salt ½ dl vatten 2 tsk vitvinsvinäger 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk röd tångkaviar 2 msk finskuren färsk gräslök 2 msk finskuren färsk dill knäckebröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen och låt den svalna. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. 2. Strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt svalna. 3. Skala och tärna äggen. Skala och skär potatisen i ca ½ x ½ cm stora tärningar. 4. Blanda crème fraiche, majonnäs, tångkaviar, gräslök, dill, salt och peppar. Vänd ner ägg, potatis och svampen. Servera gubbröran med knäckebröd. VARMRÖKT LAX MED CITRONPICKLAD BLOMKÅL OCH ÖRTMAJO 8 PERSONER (BUFFÉ) / 30 MIN INGREDIENSER 400 g varmrökt lax, ICA 65 g machésallad salt, svartpeppar Citronpicklad blomkål 600 g blomkål ½ dl färskpressad citronjuice ½ msk strösocker ½ dl olivolja Örtmajonnäs 2 dl grovhackade färska örter (t ex dill, persilja och dragon) 2 ½ dl neutral olja 2 äggulor 2 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Blomkål: Ansa och skiva blomkålen tunt. Blanda citron juice och socker, rör tills sockret löses upp. Blanda ner oljan, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner blomkålen och låt marinera ca 30 minuter. 2. Örtmajonnäs: Mixa örterna med oljan slätt. Vispa ihop äggula, senap, vinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål. Tillsätt oljan dropp vis. Låt gärna stå en stund före serveringen. Servera laxen med blomkålen och majonnäsen. Toppa med machésallad. Julskinka. Köttbullar. Rödkål. Vi närmar oss tiden på året då vi alla blir traditionsvurmare. Men vi tror ändå vi kan rucka på dina planer. Här är nämligen inte Janssons den enda frestelsen. ANNONS LANDET MED DE GO DA SMAKERNA