Buffé 1
PÅ JULBORDET GRÖNKÅLSPESTO MED VALNÖTTER OCH HALL
OUMI CA 3 DL / 15 MIN INGREDIENSER 100 g grönkål 50 g valnötter 2 dl olivolja 1 dl riven halloumi 1 msk färskpressad citronjuice 1–2 pressade vitlöksklyftor ½ dl vatten ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Ansa grönkålen och ta bort den grova stammen. Mixa kål och valnötter tills det blir finhackat. 2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Vill du ha peston lösare, tillsätt mer olja eller vatten. Förvara i kylskåp. TIPS! Har du inga valnötter? Grönkålspeston blir lika god med samma mängd solros- eller pumpakärnor. 20 BUFFÉ #11/2018 TEXT THERESE AHLSTRÖM RECEPT DIANA DONTSOVA STYLING LISELOTTE FORSLIN FOTO ULRIKA EKBLOM DRYCK PER STYREGÅRD