Buffé 1
DECEMBERMYS Glöggmingla! Vårt glöggmingel slänger
ut alla klassiker och väljer sött, salt och allt däremellan – samtidigt är allt vagt bekant. Självklart är det godare än någonsin. SMÖRDEGSFLARN MED RICOTTA, PÄRON OCH ÄDELOST 6–8 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 rulle kyld smördeg ca 250 g 125 g ricotta 1 fast päron, t ex Conference 100 g ädelost ca 50 g skuren grönkål ½ msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 2. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ringla över honungen och skär upp i bitar. 12 BUFFÉ #11/2018 RECEPT SOFIA NILSSON STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF