Buffé 1
NOVEMBER TIPS! Perfekt gå bort-present. JULMARSIP
AN MED SAFFRAN, APELSIN OCH MÖRK CHOKLAD CA 30 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g marsipan 1 paket saffran ½ g ev 1 msk mörk rom 1 msk färskpressad apelsinjuice 100 g mörk choklad (70 %) ½ dl hackad mandel finrivet apelsinskal till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop saffran, rom och apelsin juice. Blanda med marsipanen. Rulla till två rullar ca 15 cm långa. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kylen minst 30 minuter. 2. Smält chokladen över vatten bad. Pensla rullarna med chokladen runt om. Strö över mandel och apelsinskal. Ställ i kylen. Skär i skivor vid servering. APELSINPARFAIT MED CHOKLAD OCH MANDEL 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 äggulor 1 ½ dl strösocker 1 krm vaniljpulver ¾ msk finrivet apelsinskal 2 msk färskpressad apelsinjuice 3 dl vispgrädde 1 ½ dl crème fraiche 1 liten apelsin ½ dl hackad mandel 50 g hackad mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Vispa äggulor och socker fluffigt med elvisp. Vänd ner vaniljpulver, apelsinskal och juice. 2. Vispa grädden fast i en annan bunke. Vänd ner crème fraichen i äggvispet och sedan grädden. Häll i en form, ca 1 ½ liter och ställ i frysen minst 8 timmar. 3. Skär apelsinen i tunna skivor. 4. Ta fram parfaiten ca 15 minuter före servering. Toppa med apelsin, mandel och choklad. TIPS! Frys in äggvitorna och spara till nästa gång du ska göra maräng.