Buffé 1
PÅ JULBORDET NOVEMBER JULBORD KARAMELLISERAD BRYS
SELKÅL MED CHORIZO 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g brysselkål ca 300 g färsk chorizo 2 msk olivolja ¾ tsk salt 2 msk honung 65 g ruccola 1 dl granatäppelkärnor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Ansa och halvera brysselkålen. Lägg kålen på ena halvan av en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. 3. Skär korven i mindre bitar och lägg på den andra halvan av plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter. 4. Ringla honungen över brysselkålen och rör om. Rosta ytterligare 5–10 minuter. 5. Lägg brysselkålen och chorizon på ett fat. Toppa med ruccola och granatäpplekärnor. ”Perfekt sista-minuten-rätt som passar till både glöggfest och julafton.” Rätt dryck till julmaten Har du julmust som stående favorit på julbordet? Vidga vyerna och prova någon av dryckerna som passar extra bra ihop med julmatens många smaker. Som ingefärsöl, ingefärsdricka, lingondricka, cider eller äppelmust. Se bara till att hitta varianter som inte är för söta. Andra drycker som passar extra bra till julbordet är vitt vin, gärna fruktig riesling med ett uns sötma, och öl med låg beska och lägre alkoholhalt såsom session, lager, pilsner, kellerbier, altbier eller suröl. Julöl passar också bra, men undvik för söta, rökiga och brända smaker. LUFTTORKAD SKINKA MED ÄDELOST OCH TRANBÄR 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 12 skivor lufttorkad skinka, serrano eller prosciutto 100 g ädelost ¾ dl hackad mandel ¾ dl torkade tranbär olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Lägg ut skinkan på ett fat. Ringla oliv olja över. 2. Toppa med smulad ädelost, mandel och tranbär. 24 BUFFÉ #11/2018