Buffé 1
Ellies lilla kanin Olle fick också krans. MELONSA
LLAD MED FETAOST Fräsch fruktig sallad med salt fetaost och kapris. FÖR 6–8 PERSONER 600 g vattenmelon utan skal 1 gurka ½ rödlök 1 dl små kapris 150 g fetaost GÖR SÅ HÄR: 1. Skär vattenmelonen i 1 cm stora tärningar. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ut kärnorna med en sked och skär gurkan i lika stora tärningar. 2. Skiva löken tunt. Blanda melon, gurka, rödlök och kapris i en bunke. Lägg upp på ett fat. Smula över fetaosten. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Enkla somriga sallader GRÖNSALLAD MED GRANATÄPPLE Frisk och fräsch sallad. Gröp ut kärnorna ur granatäpplet i en stor bunke så stänker det mindre. FÖR 6–8 PERSONER 1 romansallad 2 påsar babyspenat (à 65 g) 1 granatäpple eller 2 dl frysta granatäppelkärnor ½ dl rostade pumpakärnor olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och riv salladen i mindre bitar. Lägg upp på ett fat tillsammans med babyspenaten. 2. Dela granatäpplet på mitten och gröp ut kärnorna. Fördela granatäppel- och pumpakärnor över salladen. Ringla över olja och strö över fl ingsalt vid servering. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. B U F F É 6– 7 • 2015 13