Buffé 1
grilla pajen Pajen tillagas superenkelt i grillen
! Kolla så den inte bränns. Se till att glöden fortfarande är het! GRILLBAKAD RABARBERPAJ MED CITRON OCH VIT CHOKLAD Ljuvlig paj med smuldeg. Baka i grillen med lock. Perfekt att ställa in medan huvudrätten äts! Gjutjärn är tuff t och snyggt _ smörj väl så pajen inte bränns! FÖR 6 PERSONER 500 g rabarber 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker ½ krm salt ½ dl hackad vit choklad 1 dl flagad sötmandel 100 g smör vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, salt, choklad, mandel och smör i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg. 2. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker keramikform. Fördela smuldegen över. Ställ in i grill med lock, värmen ska vara ca 250°C. Grillbaka i 20–30 minuter. 38 B U F F É 6– 7 • 2015 3. Låt gärna pajen »vila« en stund innan den serveras – minst lika länge som glassen behöver för att bli lagom mjuk. FÖR ALLA Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj rent havre. Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och glass. Använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri vit choklad och glass, t ex havreeller sojabaserat alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett. Gör äggfri: välj äggfri glass. Glass till är ett måste... Ugnssäker form rekommenderas.