Buffé 1
Hett just nu! fräscht med tugg! »Öppen« sås senas
te Buffé-hiten »ÖPPEN« CITRONOCH MANDELSÅS Fräscht och lite nytt med en sås som inte är helt blandad när den serveras. Supergod! Passar till det mesta grillade i form av grönt, kyckling, fi sk och skaldjur. FÖR 4 PERSONER 2 dl matyoghurt (10 %) 1 dl skalad sötmandel 1 krm chiliflakes 1 msk finrivet citronskal 3 msk hackad dill ung olivolja (extra virgin, grön) salt, flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Rosta mandlarna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter. Rör ner chilifl akes och 1 krm salt. Låt svalna. Hacka nötterna grovt. 2. Lägg yoghurten i en skål, strö över citronskal, dill, 2 krm fl ingsalt och 1 krm svartpeppar. Ringla över 2 msk olivolja och strö över nötterna. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. LAX MED GREEN CHILI SAUCE Laxkotletter går snabbt på grillen. Se till att ha väl rengjort grillgaller och hög värme. Olja laxen först och pensla med färdig green chili sauce när skivorna vänts. FÖR 4 PERSONER 4 fjärilskotletter av lax (à ca 160 g) 1–2 dl green chili sauce (på flaska) olja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Pensla laxen med olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla på väl rengjort grillgaller – och över hög värme. 2. Beräkna 2 minuter per sida. Skyffl a in stekspaden under laxskivan och vänd försiktigt. Pensla över green chili sauce. 3. Grilla klart. Slår det upp lågor så lägg på locket. Servera med extra green chili sauce. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Fisktricket: Het glöd, rent galler och väloljad fisk. Krydda och smaksätt efter vändning! Grön chilisås 36 B U F F É 6– 7 • 2015