Buffé 1
M PAVLOVA MED RABARBERCURD OCH HONUNGSROSTADE NÖT
TER Maräng toppas med frisk rabarbercurd och grädde. Somrigt värre! ska vara högre på kanterna än i mitten. 4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna. 5. Rabarbercurd. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. 6. Vispa i majsstärkelsen och koka i 5 minuter. Ta från värmen och vispa ner äggen. 7. Passera genom en fi nmaskig sil. 8. Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Låt svalna. 9. Rosta nötterna på medelvärme i en torr stekpanna ca 1 minut. Tillsätt honungen och rosta nötterna gyllenbruna. Häll ut på bakplåtspapper. Låt svalna. 10. Vispa grädden. Halvera jordgubbarna. Hacka nötterna grovt. 11. Lägg rabarbercurd i mitten av tårtan. Klicka över grädden, strö över jordgubbar och nötter. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt och använd mjölkfritt matfett. Innehåller ägg. GER 6–8 BITAR 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk äppelcidervinäger 100 g hasselnötter 1 msk honung 3 dl vispgrädde 1 liter färska jordgubbar RABARBERCURD 500 g rabarber 2 ½ dl strösocker 2 ägg 1 msk majsstärkelse 50 g rumsvarmt smör GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa på högsta hastighet ca 5 minuter till en tjock och glansig maräng. Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa ytterligare 1 minut. 3. Rita en cirkel, ca 25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten i cirkeln, smeten B U F F É 6– 7 • 2015 15 t En midsommardröm... Kaffe till tårtan? Läs om de senaste kaffetrenderna på ica.se/buffe i i h d r s a o m m