Buffé 1
VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED SOMMARBÄR Perfekt att
förbereda och ha i frysen. Dekorera vid servering. GER 10–12 BITAR Mandelbotten med choklad 300 g riven mandelmassa 3 ägg 3 msk kakao FYLLNING 4 ägg (rumsvarma) ½ dl strösocker 300 g vit choklad 4 dl vispgrädde 200 g färskost av philadelphiatyp 1 msk finrivet limeskal 200 g valfria bär, t ex hallon, jordgubbar och blåbär ätbara blommor eller blad till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten,cirka 24 cm i diameter. 3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna. 4. Fyllning. Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen. 5. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget. 6. Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal. 7. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar. 8. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. 9. Dekorera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad. FÖR ALLA Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. godaste bärbak SOMMARENS Fyll en gräddig marängrulle med sötsyrliga röda vinbär eller baka småkakor med svarta vinbär. Citronmarinerade jordgubbar med fluffig råkräm blir bästa desserten. Och en vit chokladmoussetårta i frysen fixar vilket sommarkalas som helst. Av Liselotte Forslin Foto Ulrika Ekblom