Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 KARDEMUMMABULLAR Vem kan motstå en g
ammaldags, traditionell bulle i solskenet? CA 30 STYCKEN 125 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk grovt stött kardemumma 1/2 tsk salt 2 dl socker 11/2 liter vetemjöl 100 g smält smör 4 msk målen kanel 4 msk socker 100 g hackad sötmandel pärlsocker och mandelspån GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm den till 37°C. Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig. 2. Tillsätt kardemumma, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. 3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 40 x 60cm. 4. Pensla på smält smör och strö på kanel, socker och hackad mandel. 5. Rulla ihop. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt, och ställ dem på en plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 250°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjöl och ägg. Ändra så här till äggfritt: uteslut äggpenslingen och pensla i stället de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker. Nygräddat till fikat Vissa saker blir man aldrig för stor för. Kardemummabullar och ett stort glas kall mjölk till exempel. Eller en godismuffins med nonstop på. Och rulltårtan är tillbaka! Men utan smörkräm - nu är den fylld med syrlig citronkräm gjord på färskost i stället. Så är det med flera av kakorna vi bjuder på - morotskakan innehåller olja i stället för smör och massor av riven morot. Njut av sommar, sol och ett kakkalas med det där lilla extra. MANDELKUBB Ett lite bortglömt bakverk som är en blandning mellan kaka och bulle. Så himla gott till ett glas mjölk! Och enklare än man tror att baka. 20 STYCKEN 7 bittermandlar 100 g smör 11/2 dl socker 1 ägg 2 dl filmjölk 2 tsk hjorthornssalt 51/2 dl vetemjöl GARNERING: 2 dl pärlsocker ev 50 g mandelspån TEX T INGMARI E ROU G FOT O AN N LINDBER G GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Riv bittermandeln fint. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl. 3. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Forma dem till fyrkantiga bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter. FÖR ALLA? Mandelkubb innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48