Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 FORTSÄTTNING 3UFFE • KÖKET »Nudlar ä
r alltid rätt om man har bråttom« ÄGGSOPPA MED NUDLAR, SKINKA OCH MAJS Koka 3 paket snabbnudlar (ramen) med räksmak enligt anvisning. Fördela nudlarna i 4 skålar. Låt buljongen stå kvar på värmen. Strö 1 dl finstrimlad purjolök, 1 dl majskorn och 200 g strimlad kokt skinka över nudlarna. Knäck 1 ägg i en skål och vispa ihop med 1 tsk vatten och 1/2-1 tsk salt. Rör ner det i den sjudande buljongen så att äggtrådar bildas. Häll den varma äggbuljongen över nudlarna, rör om lite försiktig i skålarna och servera. SOBA-/UDON-NUDLAR Vita japanska vetenudlar (även bovete) som används i såväl grytor som soppor. Kan också stekas/wokas. HOISINKYCKLING MED RISNUDLAR Skär ca 500 g kycklingfilé i cm-stora tärningar. Blanda med 1 dl hoisinsås. Ansa och skär 8-1 2 vår-/knipplökar i bitar. Hetta upp en wok eller stekpanna rejält. Tillsätt några droppar olja och stek löken hastigt i 1 - 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Ta upp löken. Tillsätt lite olja i woken och stek kycklingbitarna i den heta pannan i ca 4 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Koka ca 250 g risnudlar enligt anvisning på paketet. Värm 1/2 msk sesamolja och 1/2 msk rapsolja i en kastrull. Lägg i nudlarna och värm försiktigt under omrörning. Salta och peppra lätt. Lägg upp nudlarna, lägg hoisinkycklingen bredvid och garnera med vår-/knipplöken och rostad lök. RISNUDLAR Nudlar gjorda av ris och vatten. Finns dels som breda band, dels som tunna trådar (se glasnudlar). Breda bandnudlar ger fint tuggmotstånd. Passar extra bra till rätter med sås som ska sugas upp.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48