Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41 POLENTAKAKA MED RODA BAR OCH LÖNNSIR
AP En härlig sommarkaka med annorlunda konsistens; lite >»sandig« av polentan samtidigt som den är saftig. Lika god nybakad som när den fått stå till sig ett par dagar. CA 1 0 BITAR 11/2 dl socker 3 ägg 11/2 dl vetemjöl 3 dl polentagryn 1 tsk bakpulver 150 g smält smör juice och finrivet skal av 1 citron lönnsirap, röda vinbär, hallon, jordgubbar och ev lite vispad grädde GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 3. Blanda mjöl, polentagryn och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten, växelvis med smöret, citronjuice och -skal. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i en smord och bröad rund form, ca 26 cm i diameter, i ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Låt svalna i formen innan den stjälps upp. 5. Ringla över lönnsirap. Servera kakan överströdd med röda sommarbär, och ev en klick lättvispad grädde. FÖR ALLA? Polentakaka med röda bär och lönnsirap innehåller gluten, mjölk och ägg. DRYCKESTIPS! Sött mousserande vin: Asti Araldica, Italien (nr 7750, 49 kr). Halvsött fruktvin: Raspberry Dream, 6%, Österrike (nr 12992,46 kr).
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48