Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 FYLLDA KYCKLINGFILÉER Filéer är snabb
lagat, de kan tillagas i ugnen eller lägga på grillen - det är bara att välja. Fyll dem med det som du och dina gäster föredrar. Sätt spett i dem efter eller innan tillagningen, det gör att de är lätta att hålla om man serverar buffé. FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer 2 msk smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 6 marinerade, soltorkade tomater 21/2 dl kesella, 250 g 11/2 msk fransk senap 1/2 msk honung 2 msk finhackad timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 8 salamiskivor 1 paket bacon, 140 g GÖR SÅ HÄR: 1. Smält matfettet i en stekpanna. Om du ska använda träspett lägg dessa i vatten. 2. Bryn filéerna runt om i matfettet. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i dem. 3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda kesella, vitlök, senap, honung, hackade tomater och timjan. Smaka av med salt och peppar. 4. Stoppa in salamiskivorna i filéerna och fördela hälften av kesellaröran på filéerna. Resten serverar du till. 5. Sätt ugnen på 200°C. Linda 1 - 2 baconskivor runt varje kycklingfilé. 6. Fäst samman med tandpetare eller träspett. Stek filéerna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med potatissallad och resten av fyllningen på buffébordet. Eller rör ihop en egen sås av exempelvis matlagningsyoghurt, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och gurktärningar. FÖR ALLA? Fyllda kycklingfiléer innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. POTATISSALLAD MED BÖNOR OCH PESTO Ljummen sallad med smak av italienska ingredienser, god till såväl paj som till de fyllda kycklingspetten. FÖR 4 PERSONER 1 kg färskpotatis 1 rödlök 2 dl créme fraiche 3 msk pesto (finns att köpa på burk) 1 burk röda bönor, 400 g 1 ask körsbärstomater, 250 g 100 g marinerade soltorkade tomater 1 kruka finhackad basilika GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. 2. Skala och skiva löken tunt. 3. Blanda samman créme fraiche, pesto och salt. 4. Låt bönorna rinna av och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna. 5. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd ner basilika och servera. FÖR ALLA? Ljummen potatissallad med bönor och pesto innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut créme fraiche och pesto. Mixa i stället en dressing av 1/2-1 dl olivolja och 1 msk fransk senap, smaksätt den med salt peppar och rejält med hackad basilika och häll den över potatissalladen. RÄKSÅS Jättegod sås, perfekt till både salladen och pajen. Går att förbereda, men förvaras svalt till serveringstillfället. FÖR 4 PERSONER 1 ägg 500 g räkor med skal 2 dl gräddfil 1 msk senap 3 msk finhackad dill 2 msk finhackad gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Hårdkoka ägget. Kyl det i kallt vatten. Skala och finhacka ägget. Skala och skär räkorna i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. FÖR ALLA? Räksås innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. Ändra så härtill äggfritt: uteslut det hackade agget. Mjölkfritt: uteslut gräddfilen och använd istället »gräddprodukten« Imat från Oatly och smaksätt den med 1-2 msk äkta majonnäs. SPARRIS- OCH OSTPASTEJER Små bra bjudpastejer, perfekta som välkomsttilltugg eller som en del av buffén på midsommarbordet. Vi serverar våra med lite chévre i. Självklart kan du ta en bit brie eller ädelost i stället. CA 20 STYCKEN 1 paket kyld färdigkavlad smördeg, 275 g FYLLNING: 1 paket fryst sparris, 200 g 2 dl riven lagrad ost ÄGGSTANNING: 4 äggulor 4 dl gräddfil 1/2 tsk salt 1/2-1 krm kajennpeppar 1/2 dl finklippt gräslök 150 g chévreost 20 aluminiumfolieformar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. Sporra eller skär ut 20 stycken lika stora rutor av smördegen. Tryck ut en ruta i varje form och ställ på en plåt. 2. Tina och skär sparrisen i mindre bitar. Fördela sparris och riven ost i formarna. 3. Vispa samman äggulor, gräddfil, kryddor samt gräslök och skeda upp lite i varje form. Lägg en bit chévreost i varje. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. FÖR ALLA? Sparris- och ostpastejer innehåller gluten, mjölk och ägg. DRYCKESTIPS! SILLARNA Aalborg Jubilaeums Akvavit Dild, nr 139,173 kr/50 cl. SPARRIS- OCH OSTPASTEJER Vitt vin: Les Fumées Blanches, Vin de Pays dOc, Frankrike (nr 22139, 59 kr). 2001 Dieu Donné Sauvignon Blanc, Sydafrika (nr 12187, 89 kr). LAXPAJ Vitt vin: Bengt Frithiofsson Collection Chardonnay/Sémillon, Chile (nr 16644, 69 kr). 2000 Fetzer Sundial Chardonnay, Kalifornien (nr 16653,89 kr). FYLLDA KYCKLINGFILÉER Rosé: Puycheric Syrah, Vin de Pays d'Oc, Frankrike (nr 2209, 53 kr). Rött vin: 1999 Zenato Valpolicella Classico, Italien (nr 12385, 80 kr) BÄRDESSERT Sött fruktvin: Mousserande Jordgubbsvin, 7 %, Österrike (nr 12 950, 54 kr/1,5 lit 75 kr). Alkoholfri variant: Mousserande Jordgubbsvin (nr 1918, 29 kr).
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48