Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 Y Is) yjSl Sommarens favoriter - Buf
féläsarnas populäraste recept från tidigare år Matlarm kommer med jämna mellanrum och det kan ibland vara svårt att ta alla på allvar. Men oavsett om det gäller akrylamid- eller PAH-värden så gäller gamla sanningar: varierad och allsidig kost med betoning på frukt och grönt är bra. Överdriv inte intaget av fet mat (stekt och friterat) och undvik att bränna råvarorna vid såväl grillning som stekning. Här bjuder vi på några av de gångna årens sommarfavoriter från Buffé; läckra, lättlagade rätter som är lagom nyttiga. MARINERADE RÄDISOR FÖR 4 PERSONER Skölj och ansa 1 knippe rädisor. Dela dem i halvor. Lägg 1 tsk fransk senap i en liten skål. Rör ner 2 msk olivolja, lite i taget. Rör ner 1 msk vatten och 2 msk finhackad basilika. Lägg i rädisorna och rör om så att det blandas. Låt stå i kylen i ca 1 timme. Servera rädisorna med brytbröd eller på rostade brödskivor, gärna tillsammans med en tunn skiva torkad skinka. LAXPYTT MED ROMSÅS FÖR 4 PERSONER 400 g laxfilé 2 gula lökar 8-10 kokta färskpotatisar, ca 500 g 300 g grön sparris olivolja till stekning 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar rivet skal och juice av 1/2 citron SÅS: 2 dl lättcréme fraiche 50 g löj- eller stenbitsrom 2 msk hackad gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. 2. Skär sparrisen i cm-tjocka bitar. Koka den ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av. 3. Fräs lök och potatis lätt i lite olja i en stor stekpanna i ca 5 minuter. Rör ner sparrisen. 4. Fräs laxen separat i en teflonpanna i ca 2 minuter och blanda ner i pytten. 5. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och -juice. 6. Vänd ner rommen och gräslöken i lättcréme fraichen. Servera såsen till pytten. JORDGUBBSMARÄNG FÖR 4 PERSONER Skär 1/2 liter jordgubbar i fjärdedelar. Vispa 11/ 2 dl vispgrädde hårt och blanda med 1 dl matlagningsyoghurt och 1 msk florsocker. Varva 24 små maränger och jordgubbar med gräddyoghurten på 4 tallrikar. Riv lite vit choklad på toppen. Pytt i panna kan man göra hur enkel, men också hur festlig, som helst Så här års kan jag inte tänka mig en godare laxpytt än den här gjord med färskpotatis, färska lökar och grön sparris. Toppa med en kall romsås som får smälta ner och göra pytten extra saftig. Men först några krispiga rädisor som fått marinera en stund i kylen. Hembakt bröd till och kanske en skinkskiva. Till dessert serverar jag en somrig variant på marängsviss gjord på jordgubbar, maränger, en sötsyrlig grädde och toppar med riven vit choklad. Barnsligt gott! Berit Paulsson FÖR ALLA? Marinerade rädisor innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Laxpytt med romsås innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut créme fraiche till romsåsen och använd äkta majonnäs i stället Jordgubbsmaräng innenåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. •
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48