Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42 BOX 6630 113 84 STOCKHOLM anna.gidga
rd@foriaget.ica.se »Hjälp till att skapa ett ekologiskt hållbart samhälle. Välj den ekologiska mjölken nästa gång du handlar. Ju fler som handlar desto fler mjölkbönder ställer om till ekologisk produktion.» BÄSTA FRUKOSTTIPSET Många har hört av sig med frukosttips efter förfrågan i nr 4. Det här är ett gott och nyttigt frukostmål, med lite lagom tuggmotstånd, från Lena Forslund i Sågmyra. Korngryn innehåller mycket mineraler, vilket kan vara svårt att få i sig i tillräcklig mängd. Gör så här: Koka 1 dl korngryn och 1 dl råris i ca 8 dl vatten (kolla så att koktiden är ungefär densamma) tillsammans med hackad torkad frukt, exempelvis äpplen och plommon. Ev en nypa salt också. Koka tills det är mjukt. Servera med äppelmos, bär eller frukt. Tips! I stället för mjölk till gröten kan man ta kokosmjölk blandat med vatten. Då passar det även för mjölkallergiker. »Marsipan« utan mandel Mal solrosfrön och rör i rom samt flor- och vaniljsocker efter smak. Det smakar väl inte direkt som marsipan, men det är ett bra och är väldigt gott. som lite annorlunda i kakor och Rabarber•ch kokoskaka FÖR 6 PERSONER Enkel kaka att göra i förväg och bara ställa fram som dessert efter grillningen. Skär 500 g rabarber i små bitar och lägg dem i en form, ca 26 cm i diameter. Blanda 1 dl socker och 2 tsk potatismjöl och strö över det. Täck med aluminiumfolie. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen, 175°C. Vispa 2 ägg och 1 dl socker pösigt. Smält 100 g smör och tillsätt det. Rör i 1 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vanillinsocker och 1 dl riven kokos. Bre smeten över rabarbern. Grädda i samma ugnsvärme 20-25 minuter. Servera med vaniljglass. Sara Wall, Jönköping Välkommen färskpotatis! I Sydamerika åt man potatis redan för 2000 år sedan. På 1500-talet kom den till Europa och på 1 600-talet till Sverige. I början var den också populär i slottsträdgårdar på grund av sina små söta vita blommor. Jonas Alströmer anses vara potatisens anfader i Sverige - han började odla potatis i större skala och fick folk att förstå hur god och nyttig potatis är. Men först på 1800talet blev potatis vardagsmat i Sverige. I potatis finns magnesium, järn, kalcium, zink, vitamin C och B. Och massor av fibrer! David Lindström i Trollhättan har skickat in ett recept som han fått från en före detta kollega, Ajay. Det är gott, och väldigt lätt att göra, säger han. Rabarberchutneyn är ett gott tillbehör till grillat kött eller fisk. Den ska avnjutas i små portioner. »Mixa 1 kraftig rabarberstjälk (skalad och skuren i bitar), med ca 112 dl socker, 112 tsk salt och 1 krm kajennpeppar. Kör inte mixern för länge, då blir det lätt lite simmigt.« alternativ Funkar fyllning liknande. Nu är det fest för cr som särskilt har ryckt om Cathrine Schiicks vegoscrie här i Buffé - för nu rinns alla de recepten, plus några extra, i bokform. »ATT ÄTA ENSAM ÄR EN NÄRA-DÖDEN-UPPLEVELSE" röst ur Mjölkfrämjandets undersökning om matvanor
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48