Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 VETENUDLAR Nudlar gjorda på ägg, vet
emjöl och vatten eller enbart vetemjöl och vatten. Kallas Shanghai-, Hokkien-, eller Fukkien. Men ibland säljs de som bara »mie« eller äggnudlar. Tjockare än snabb- och glasnudlar. Vete-/äggnudlarna behöver ofta lite längre koktid (4- 5 minuter) och är därmed lite enklare att få »al dente«; alltså med rätt tuggmotstånd. Är också mycket bra att woka. Kyl dem genast efter kokningen. Låt rinna av. Woka i het olja. BIFF- OCH NUDELWOK Koka ca 200 g äggnudlar enligt anvisning på paketet. Strimla ca 500 g lövbiff. Stek lite i taget i en het lättoljad panna. Salta och peppra. Lägg efter hand över köttet på ett fat. Skär ett broccolistånd, ca 250 g, i småbitar. Ta gärna vara på stjälkarna genom att skala dem med en potatisskalare och sedan strimla dem. Finstrimla 1 urkärnad röd paprika. Skölj ur stekpannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. Stek grönsakerna ett par minuter under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttet och stek tillsammans i någon minut, vänd ner nudlarna och låt allt värmas. Blanda ner 1 dl blackbeansås eller 3-4 msk ostronsås. Fördela biff- och nudelwoken på tallrikar. RAMEN Japanska snabbnudlar som säljs i små, billiga paket Räcker till 1-2 personer beroende på vad de ska användas till. I paketen finns det små kryddpåsar som ger nudlarna olika smak, dessa kan man strunta i om man bara vill ha snabba, billiga och neutrala nudlar. Passar i såväl wok som soppa. iRlYAKILAX ialta och peppra 4 bitar laxfilé å 1 25 g. Stek em i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på arje sida. Häll på 1/2 dl teriyakisås när 1 minut v stektiden återstår, vänd laxen och låt såsen oka in. Lägg upp vitlöksnudlama och toppa led laxbitar och ev krasse. THAIBULJONG MED SKALDJUR Koka 3 paket snabbnudlar med räk- eller kycklingsmak enligt anvisning. Fördela nudlarna i 4 skålar. Låt buljongen stå kvar på värmen och smaksätt med juicen från 1 pressad limefrukt, 2 msk asiatisk fisksås samt 1/2 tsk målen ingefära. Fördela 1 burk surimistrimlor i lake, 360 g, och 1 liten burk musslor, 225 g, limeskivor, rivna färska spenatblad och 112 kruka färska korianderblad över nudlarna. Häll den varma buljongen över, rör om lite försiktigt i skålarna och servera.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48