Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 CHOKLADRULLTÅRTA En fräschare rulltå
rta än vanligt - det är färskost i stället för smörkräm. Men minst lika god. CA 10 SKIVOR 3 ägg 11/2 dl socker 3/4 dl potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver KRÄM: 300 g färskost 11/4 dl kesella (125 g) 21/2 dl florsocker fint rivet skal och juice av 1 citron (ca 1/2 dl) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 3. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och rör om. 4. Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. 5. Lägg ut två bakplåtspapper på en plan yta och strö socker över dem. Stjälp upp kakan ovanpå. Dra av pappret som kakan gräddats på. Skulle det vara svårt så pensla pappret med lite kallt vatten så släpper det lättare. Låt kakan kallna under en långpanna. 6. Mixa samman färskost, kesella, florsocker, citronskal och -juice till en slät och luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt. FÖR ALLA? Chokladrulltårta med färskost och citronkräm innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: uteslut vetemjölet MOROTSKAKA En saftig och god kaka. Den blir bara godare av att stå ett par dagar. Förvara i kylskåp. 12-14 BITAR 3 dl majsolja 3 dl socker 4 ägg 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 8 dl fint rivna morötter (ca 500 g) 21/2 dl hackade hasselnötter 21/2 dl russin TOPPING: 300 g färskost, exempelvis philadelphia 1 dl créme fraiche 2-3 msk flytande honung GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smörj och bröa en rund form. 26 cm i diameter. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Låt kallna. 4. Rör samman färskost med créme fraichen och honung. Bre ut toppingen på kakan. Ställ den kallt i en timme. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så härtill mjölkfritt: uteslut toppingen och bre i stället florsockerglasyr på kakan. CHOKLADBITSMUFFINS Riktigt lyxiga muffins som är enkla att göra och lika omtyckta av barn och vuxna. 12 STORA, AMERIKANSKA MUFFINSPAPPERSFORMAR 61/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 200 g mjukt smör 3 dl socker 2 ägg 2 dl mjölk 150 g choklad i bitar 100 g nonstop/smarties GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. 3. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen och mjölken. 4. Gör en fördjupning i mjölblandningen och häll i äggblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist ner chokladbitarna. 5. Fördela smeten i muffinsformar. Strö på nonstop eller smarties. Grädda i 25-30 minuter. Tips! Man kan använda små muffinsformar. Då måste man använda dubbla formar och grädda i ca 20 minuter. Det blir ca 25 muffins. FÖR ALLA? Chokladbitsmuffins innehåller gluten, mjölk och ägg. Rebecca och Sofie gillade Buffés kakoch bullkalas
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48