Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 MATJESSALLAD Matjessill och färskpot
atis är två av sommarens höjdare. Här tillsammans med en matjessallad. FÖR 4 PERSONER Blanda ihop 2 dl créme fraiche, 1 tsk dijonsenap, 1/2 msk socker och 1 krm vitpeppar. Skala och kärna ur 1 syrligt äpple. Skär det i små tärningar. Skala 1 liten rödlök och skär den i tunna ringar. Klipp 1 ask smörgåskrasse. Vänd ner äppelbitarna, lökringarna och krassen i créme fraicheblandningen. Skär 3-4 matjessillfiléer i bitar. Vänd ner hälften av dem i salladen. Ställ kallt i 2-3 timmar. SPARRIS MILANESE Att servera sparris med skirat smör och ägg är både klassiskt och busenkelt Denna anrättning är perfekt som en lyxig liten förrätt Vill man gå ett steg längre kan man servera med en skiva rökt lax. FÖR 4 PERSONER Börja med att löskoka 4 ägg. Lägg ner 1 paket fryst grön sparris i kokande lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen efter max 1 minut och lägg på en handduk att rinna av. Lägg upp din varma sparris på ett fat och hyvla över tunna skärvor av god parmesanost Skeda över ett par msk skirat smör och servera med de löskokta äggen bredvid. LAXSALLAD MED CURRYDRESSING En smakrik matig sallad med ljummen lax. FÖR 4 PERSONER 1 bit skinn- och benfri laxfilé, ca 400 g 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk mango chutney 200 g späda morötter 150 g sockerärter 150 g färska champinjoner 1 färsk lök 150 g körsbärstomater 1 liter sallad 1 msk olja DRESSING: 2 dl lättcréme fraiche 1-2 tsk curry COUSCOUS-SALLAD MED RÖKT FISK FÖR 4 PERSONER Koka 4 portioner couscous och låt svalna. Blanda couscousen med 1 / 2 dl olivolja och 3 msk citronjuice i en skål. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vätskan från en paket tinad bladspenat grovhacka denna. Pressa 2 vitlöksklyftor, finhacka 1 rödlök samt grovhacka ca 2 dl persilja. Blanda alla ingredienser väl och tillsätt ev mer salt och peppar. Lägg upp salladen i djupa skålar. Avsluta med att skiva över mogen avokado samt några skivor rökt lax, ca 150 g till 4 personer, eller 1 böckling till varje. GÖR SA HÄR: 1. Sätt ugnen på grill, 250°C. Skär laxen i tunna skivor/bitar och lägg pä bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney. 2. Skrapa morötterna. Koka morötter och sockerärter i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten. 3. Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen. 4. Smaksätt lättcréme fraiche med curry. Blanda alla grönsaker med olja. Stek laxen i övre delen av ugnen i 1 -2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till. Garnera ev med lite gräslök. FÖR ALLA? Matjessallad innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Couscous-sallad med rökt fisk innehåller inte mjölk och ägg. Gluten ingår. Ändra så här till glutenfritt: uteslut couscousgrynen och använd i stället kokt ris. Sparris Milanese innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår. Laxsallad med currydressing innehåller inte gluten eller ägg. Däremot ingår mjölk i dressingen. Byt ut créme fraichedressingen mot en vinägrettsås och smaksätt den med curry.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48