Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 VARM TORTELLINISALLAD FÖR 4 PERSONER
Koka 600 g tortellini i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet Vispa samman 2 msk balsamvinäger, 2 krm salt 1/2 dl olivolja, 2 krm smulad timjan, peppar och ev 1 finhackad sardell. Hacka 3 tomater och 2 paprikor (1 röd och 1 grön) grovt Finstrimla 15 cm purjolök. Grovhacka 6 kvistar persilja. Blanda pastan med grönsaker och dressing. Vänd ner persilja och strö över 1 dl grovt riven färsk parmesan eller annan lagrad ost I SALLAD TILL RÄKOR OCH AIOLI CAESARKYCKLING En del av oljan är bytt mot vatten för att det ska bli en magrare dressing än i ursprungsreceptet. FÖR 4 PERSONER 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé 1 msk fransk senap 1 dl grovriven parmesanost smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar DRESSING: 1 äggula 1 pressad vitlöksklyfta 2 mosade sardeller 1 tsk fransk senap 1 msk vitvinsvinäger 4 msk majsolja 2 msk vatten 1/2 dl finriven parmesanost 1 krm svartpeppar SALLAD: 3-4 skivor vitt bröd 1-2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1-2 huvuden roman- eller grönsallad GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vik upp lårfiléerna och bre på ett tunt lager senap. Lägg på ost och vik ihop. Fäst med en tandpetare. Eller skär ett snitt i bröstfilén och lägg i fyllningen. 3. Bryn kycklingen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Låt dem steka färdigt i ugnen i ca 15 minuter. 4. Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis. Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar. 5. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olja. Pressa över vitlök. 6. Lägg upp salladen på ett stort fat eller direkt på tallrikar. Lägg på kycklingen i skivor och ringla över dressingen. Strö över krutongerna. FÖR ALLA? Caesarkyckling innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till glutenfritt: uteslut brödtärningarna i salladen. Varm tortellinisallad innehåller gluten. Kontrollera så att inte mjölk förekommer om pastan är fylld. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105. Sallad till räkor och aioli innehåller inte gluten. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut osten och använd i stället tofuost Ägg ingår i aiolisåsen, byt ut den mot créme fraiche med paprika- och chilismak så blir rätten äggfri. Marinerade päron innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut mascarpone och använd i stället en klick mjölkfri sorbet ? Sommarlunch ute när den är som bäst En snabbla' gad sallad till räkor och aiolisås. FÖR 4 PERSONER Strimla ca 1/2 huvud isbergssallad fint Grovhacka 8 champinjoner, 4 tomater, 112 späd purjolök och 150-200 g ost jarlsberg eller greve. Blanda alltsammans i portionsskålar. Garnera med melonoch citronklyftor. Rör samman 1 tsk balsamvinäger och 2 msk olivolja till dressingen. Smaksätt med 1/2-1 tsk italiensk sallads-krydda. Häll dressingen över salladen strax före serveringen. Bjud salladen med oskalade räkor, ca 1 kg, aiolisås och bröd. MARINERADE PÄRON Päroncarpaccio skulle man kunna kalla den här desserten av tunt skivat päron med god lag. FÖR 4 PERSONER Koka upp 2 dl vitt vin och 1 dl socker. Rör i 1-2 msk hackad mynta. Skiva 4 päron med en osthyvel. Lägg ut skivorna på 4 tallrikar. Häll lagen het över päronen och låt den svalna. Strö över 1/2 dl rostade pinjenötter och servera med en klick mascarpone smaksatt med lite socker.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48