Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 LAXPAJ Vill du ha mer fisk- och skald
jurskänsla så sätt lite skalade räkor eller kräftstjärtar. FÖR 4- 6 PERSONER 3 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten FYLLNING: 250 g strimlad, rökt eller gravad, lax ca 10 cm purjolök 1/2 dl finhackad dill 2 avokador ÄGGSTANNING: 3 ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 1/2 dl riven ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare. Svep in i plastfolie och låt vila svalt i ca 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. 3. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. 4. Skär laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Finhacka dillen. 5. Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt. Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet. 6. Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor. 7. Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna. 8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg. FÖR ALLA? Laxpaj innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48