Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 PIZZAPAJ FÖR 4- 8 PERSONER 2 gula lö
kar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater å 400 g 1 msk rödvinsvinäger 1 krm kajennpeppar 1 msk socker 1 paket kyld, kavlad smördeg ä 275 g 1-2 äggulor till pensling 250 g mozzarella 1 ask raka sardelifiléer, ca 55 g 10 svarta oliver några kvistar färsk oregano salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i minst 10 minuter på låg värme i en kastrull med olivolja. 3. Låt tomaterna rinna av i en sil. Tillsätt tomatkrosset i lökblandningen och låt småputtra i 5 minuter. 4. Tillsätt vinäger, kajennpeppar och socker. Krydda med 1 tsk salt och 1 - 2 krm peppar. 5. Låt puttra på låg värme utan omrörning i 10-15 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat bort. Häll över i en skål och ställ kallt tills blandningen är helt avkyld. 6. Dela smördegen i 2 lika delar. Pensla ena halvan med äggula. Lägg på den andra halvan. Lägg degen på en bakpappersklädd ugnsplåt. Nagga degen runt om med en gaffel ca 1 cm från kanterna. 7. Fördela tomatblandningen över degen, utom på kanterna. Pensla kanterna lätt med äggula. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i 20-25 minuter eller till degen blivit gyllenbrun. Ta ut och låt svalna. 8. Skär mozzarellan i 1/2 cm tjocka skivor. Fördela dem mitt på pajen. Garnera med sardeller, oliver och färsk oregano. Servera genast. FÖR ALLA? Pizzapaj innehåller gluten, mjölk och ägg. •
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48