Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 BÖCKLING Ä LA TORSTENSSON FÖR 4 PERS
ONER Rensa 4 böcklingar ä ca 100 g. Dela fiskkörtet i mindre bitar. Blanda 1 dl lättcréme fraiche, 2 msk finhackad rödlök och 2 msk finskuren gräslök med böcklingen. Fördela blandningen på 3 ark tunnbröd och rulla ihop dem som rulltårtor. Skär tunnbrödsrullarna i vardera 4 bitar. Servera som tilltugg. CITRONGLASERAD FÄRSKPOTATIS FÖR 4 PERSONER Koka 1 kg jämnstor potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Klicka i 25-50 g smör och låt det smälta. Tillsätt juicen av 1 /2- 1 citron och 2 tsk salt Vänd runt potatisen försiktigt tills det mesta av vätskan absorberats. Tillsätt 1/2 dl hackad persilja och vänd runt potatisen. BASILIKABIFF En sommarfavorit som är lika god ljummen som kall. Passar också perfekt på en buffé. Här steker vi en hel bit utskuren biff och smaksätter med hemlagad pesto. Man kan också köpa färdigstekt rostbiff och pesto på burk. FÖR 4 PERSONER 1 bit utskuren biff, ca 600 g 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk pinjenötter 1/2 dl pesto, hemlagad eller färdigköpt 1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost 1/2 dl basilikablad GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 125°C. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60°C. 2. Låt köttet vila i ca 15 minuter. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg. 3. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut det på ett stort fat. Salta och peppra. 4. Späd ev peston med lite olja om den är tjock. Ringla peston över köttet. Strö över nötter, ost och basilikablad. Servera med potatis-, pasta- eller bönsallad. KYCKLING MACKA En macka med kallt pålägg. Perfekt att använda kall restmat FÖR 4 PERSONER Skiva 300 g kokt, kall/ljummen färskpotatis. Fördela den på 4 smörade skivor hårt bröd. Klicka på 2- 4 msk majonnäs. Plocka köttet av 112 grillad kyckling. Lägg det överst och garnera med 1 msk finskuren persilja och ev gräslök FÖR ALLA? Basilikabiff innehåller inte gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E 1105, och bör även kontrollera innehållet i pestosåsen. Den som inte tål mjölk avstår från osten och lagar sin pestosås själv utan ost Böckling å la Torstensson innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i brödet Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfritt bröd. Äggfritt: välj bröd utan ägg. Citronglaserad färskpotatis innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: Uteslut smöret och använd i stället mjölkfritt margarin eller olja. Kycklingmacka innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: Välj glutenfritt knäckebröd, kontrollera så att grillkryddan är glutenfri. Mjölkfritt: bre brödet med mjölkfritt margarin, kontrollera att grillkryddan är mjölkfri. Äggfritt: Uteslut majonnäsen och använd i stället créme fraiche - gärna en smaksatt variant Matjessill med gurksås innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. MATJESSILL MED GURKSÅS FÖR 4 PERSONER Skala, dela och skrapa kärnorna ur 1 gurka å ca 500 g. Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Pressa vätskan ur gurkrivet Blanda 2 dl créme fraiche, 1 dl naturell yoghurt, 3 msk finhackad rödlök och 2 msk finskuren dill. Blanda med gurkrivet Låt gärna såsen ta smak över natten. Servera med 400 g hela matjesfiléer.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48