Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 FORTSÄTTNING BUFFÉ • KÖKET / dessa f
örsommartider passar det perfekt med en paj till lunch, som enkel middag eller på bjudbuffén. Kanske inte direkt någon stiabbmat men med planering blir det lättlagat. Och man kan fuska med degen... PAJDEG Blanda 21/2 dl vetemjöl, 1 krm salt och 125 g smör i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare. Tillsätt 2 msk kallt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg in den i kylen att vila i minst 1/2 timme. Degen kan med fördel göras en dag i förväg. SPENATPAJ FÖR 4- 6 PERSONER 1 sats pajdeg, se recept ovan 250 g fryst bladspenaL tinad 1/2 purjolök, ca 100 g 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 3 ägg 1 dl créme fraiche 2 dl mjölk salt. peppar GÖR SÄ HÄR: 1. Gör 1 sats pajdeg, se recept ovan. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Kavla ut och lägg degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formens botten och på kanten så att den täcks. Nagga tätt i botten med en gaffel. 4. Tryck fast en dubbelvikt aluminiumfolieremsa runt kanten så att degkanten håller sig uppe under gräddningen. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. 5. Krama vätskan ur den tinade spenaten. Finhacka den. Finstrimla purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Fräs detta hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar. 6. Vispa ihop ägg, créme fraiche och mjölk. Smaksätt äggblandningen med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda i spenatfräset. 7. Fyll pajskalet och ställ in i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. 8. Ta ut pajen och låt den svalna i 1 5-20 minuter. Servera pajen ljummen med rökt lax och en fräsch sallad. Tips! Om man vill få en helt slät spenatpaj, kan man lägga hela blandningen i matberedaren och mixa den slät innan pajskalet fylls. FÖR ALLA? Spenatpaj innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48