Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 KARINGOBAKELSE FÖR 4 PERSONER Finhac
ka 200 g skalade räkor, men spar några till garnering. Finhacka 1 rödlök och blanda den med 1/2 dl finhackad dill och räkor. Rör i 1 dl lättmajonnäs. Salta och peppra. Tryck ut 12 rundlar av brödskivor (använd ett litet glas). Fördela blandningen på dem. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser. Lägg på 4 skivor som lock. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron. SÅRIG LAMMSTEK FÖR 10 PERSONER 3 kg lammstek 10 vitlöksklyftor 1 msk salt 1 msk rosmarin 1 tsk grovmalen vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Späcka lammsteken med vitlöksklyftor. Gnid in saltet, krydda med rosmarin och peppar. 3. Låt steken ugnsstekas i 1112 timme. Linda sedan in den i tättslutande aluminiumfolie. 4. Ugnsstek i ytterligare 11/2 timme. Köttet får gärna bli helt genomstekt, folien gör att det behåller sin mörhet. Servera med en lättlagad potatisgratäng och cole slaw. COLESLAW FÖR 10 PERSONER 1 litet vitkålshuvud, ca 11/2 kg 1 stor burk krossad ananas, ca 430 g 3 dl gräddfil 5 msk majonnäs 1/2 dl riven pepparrot 2 msk sötstark senap 1 tsk salt persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka/strimla vitkålen. Låt ananasen rinna av. 2. Blanda alla ingredienserna i en stor skål. Hacka lite persilja, strö över strax före serveringen. FÖR ALLA? Saftig lammstek innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Cole slaw innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Käringöbakelse innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till mjölkfritt: Välj glutenfritt bröd. Mjölkfritt: Välj mjölkfritt bröd och äkta majonnäs. Äggfritt: Välj äggfritt bröd, uteslut majonnäsen och använd i stället créme fraiche. Sommarsallad till rökt fisk innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Nubberöra innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till glutenfritt: Välj glutenfritt bröd. Äggfritt: Välj äggfritt bröd, uteslut majonnäsen och använd i stället créme fraiche, uteslut ägget RECEPT PÅ SIDAN 22: Färskpotatissallad med rucola innehåller inte gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesan-ost utan konserveringsmedlet lysozym, E1105. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt genom att utesluta osten. Fiskfilé i kapprock innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men uteslut smöret och använd i stället mjölkfritt margarin, så kan även den som inte tål mjölk njuta. Sommarhjärta innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. Fisk- och skaldjursgryta innehåller inte gluten, om man utesluter brödkrutongerna. Uteslut majonnäsen och välj äggfria brödkrutonger så blir rätten äggfri. Mjölkfritt: använd äkta majonnäs, uteslut grädden och använd »gräddprodukten« Imat från Oatly, använd mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfria brödkrutonger. SOMMARSALLAD TILL RÖKT FISK FÖR 1 PERSON Dela 1 avokado och gröp ur den ena halvan med hjälp av en matsked. Blanda försiktigt avokadokotl 100-150 g keso, 1 msk finhackad rödlök och 1 msk finklippt gräslök Smaksätt med italiensk salladskrydda efter tycke och smak Servera kesosalladen i det tomma skalet och lägg den ogröpta halvan vid sidan. Rädisor, grönsallad, citron och bröd är gott till - och så den rökta fisken förstås. NUBBERÖRA FÖR 4 PERSONER Skala och finhacka 1 röd/gul lök Finhacka 1 - 2 askar matjessill ä 200 g. Blanda med 1 dl finhackad purjolök, 1/2 dl finhackad färsk dill, 1 dl gräddfil, 1 dl majonnäs och 1 dl lättrökt kaviar. Tärna 2-3 kokta, kalla potatisar fint och vänd ner i röran. Ta ut 8 rundlar av 4- 8 skivor grovt bröd (kan göras med ett litet glas). Lägg på nubberöran. Finhacka 1 kokt ägg och lite dill och gamera med de t
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48