Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
MIDSOMMAR GALETTE MED GRÖN SPARRIS OCH VÄSTERBOTT
ENSOST 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g ricotta 2 dl riven Västerbottensost 1 knippe grön sparris 250 g 1 msk olja salt, svartpeppar Pajdeg 100 g kallt smör 2 ½ dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl ½ tsk salt 1 litet ägg 1 msk kallt vatten GÖR SÅ HÄR TIPS! Ont om tid? Använd färdig pajdeg för en extra snabb variant på galetten. MATJESSILL MED KRÄMIGT ÄGG, CITRONKRÄM OCH BRYNT SMÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 ägg 25 g smör 1 rödlök 5 rädisor 200 g kokt färskpotatis 200 g matjessill ½ dl finskuren gräslök Citronkräm 1 dl gräddfil ½ msk finrivet citronskal 1 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner äggen. Koka 7–8 minuter. Spola kalla och skala. 2. Rör ihop alla ingredienser till citronkrämen. Bryn smöret i en kastrull. Skala och finhacka löken. Skiva rädisorna tunt. Dela potatisen om den är stor. Skär sillen i bitar. Halvera äggen. 3. Lägg upp potatis, sill och ägg på en bricka eller fat. Toppa med rädisor, rödlök och gräslök. Servera med citronkrämen och ringla över det brynta smöret vid servering. 15 BUFFÉ #06–07/2021 1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ i kylen ca 10 minuter. Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter på ett bakplåtspapper. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Blanda ricotta med Västerbottensost, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bred ut på degen men spara en kant, ca 2 cm, runtom. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen och dela längsmed om den är stor. Blanda sparrisen med olja och 2 krm salt och sprid ut på galetten. Vik in kanterna. 3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills den får fin färg. DUKNINGSTIPS Ställ snittblommor en och en i små vaser och flaskor och skapa vackra blickfång i oväntade hörn.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall