Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE TONY WALLIN 1956–2021 Det är
med stor sorg vi nåtts av beskedet att Tony Wallin, Buffés chefredaktör från att tidningen startade 1995 och fram till Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Vem tackar du för maten och hur? TACK GODE GUD för maten. Tack för maten, staten. Tack för maten den var god, hälften spydde resten dog. Vem tackar du för maten och hur? När pandemin legat som en våt filt över oss har tacksamheten över att det i alla fall funnits mat på bordet varit större än vanligt. Och när vi nu går mot bättre tider så får vi fortsätta komma ihåg att känna tacksamhet; gentemot de som producerar, fyller sina butikshyllor, lagar, kör hem, eller diskar undan. VI PÅ BUFFÉREDAKTIONEN är tacksamma över att få göra Sveriges största mattidning till er, Sveriges mest tacksamma läsare. Det allra roligaste med att göra Buffé är nämligen inte att provlaga eller smaka av nya recept, inte heller att bygga upp vackra miljöer för en fotografering, intervjua intressanta matprofiler eller ens att skriva denna ledare. Det överlägset bästa är vetskapen om att så många av er verkligen lagar recepten. HUR VI VET? Jo, för att vår mejlkorg och brevlåda svämmar över med lovord eller tips på vad vi kunnat göra annorlunda. Bara häromveckan var det någon (hej Tomas!) som skickade en Trisslott och en chokladkaka till oss på redaktionen och tackade för en bra tidning. Men det är faktiskt vi som ska tacka. DÄRFÖR ÄR DET med dubbla känslor som vi producerar vårt sommarnummer. Nu dröjer det nämligen till augusti innan vi är tillbaka igen. Men vi finns förstås hela långa sommaren på Instagram (@tidningenbuffe) och på buffe.se. Trevlig läsning och tack för att ni läser! 2018, har avlidit. Tony var en pionjär inom mat-Sverige och en av de mest tongivande rösterna i branschen. Under sina år som chefredaktör var han högst delaktig i att introducera såväl wasabi som couscous till de svenska köken. Hans upptäckarglädje och nyfikenhet fortsatte ta sig nya uttryck även efter åren med Buffé, då han valde att utbilda sig till arborist. Tony var och är fortsatt en inspiration för många som haft glädjen att ha med honom att göra. Våra tankar och varma deltagande går till Tonys familj. TINA HELLBERG Stylist Tina började sin karriär som matstylist och är idag mer inriktad på inredning och set design. I detta nummer av Buffé har hon stylat det magiska midsommarfirandet på sidorna 12–19. Vad är det bästa med midsommar? – Upptakten till sommaren, rosorna som blommar i trädgården och Sofia Nilssons goda marängtårta från sidan 18. Vilken rätt kan du inte vara utan på midsommar? – Färskpotatis med smör, sedan spelar inte tillbehören så stor roll. ICA-handlare i fokus PER COLLINS ICA Kvantum Munkebäck, Göteborg ICA-handlaren Per har arbetat inom ICA sedan 14 års ålder och varit ICA-handlare i 27 år i hela fem olika butiker runt om i Göteborg. Vad är det bästa med ditt jobb? – Jag tycker detta yrke är så otroligt roligt! Roligast är alla möten med människor – både anställda, kunder och leverantörer. Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #06–07/2021 Jag älskar pulsen i en ICA-butik och brinner för att vara en samhällsbyggare! Hur märks sommaren i er butik? – Mycket färg, välfyllda inspirerande hyllor och glada människor. Vi märker en lust hos kunderna att träffas runt maten – gärna utomhus. Vi satsar på ett spännande grillsortiment och laddar upp med tillbehören för sommarpicknicken: plädar, fika, plåster… Ledare @tidningenbuffe “
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall