Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
RÅVARA I FOKUS KRÄMIG TOMATPASTA MED CITRON OCH B
URRATA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor 400 g små körsbärstomater eller romanticatomater 2 msk olivolja 1 msk tomatpuré ½ dl vispgrädde 1 msk finrivet citronskal 1 msk socker 2 krm chiliflakes ½ tsk salt 300 g linguine eller spaghetti 1 burrata 100 g svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Fräs vitlöken i oljan på medelvärme tills den får lite färg. Tillsätt tomaterna och tomatpurén och låt koka ihop ca 15 minuter. Mosa sönder tomaterna med en slev. 2. Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka ca 5 minuter. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet. 4. Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och värm till en krämig pasta. 5. Lägg upp, toppa med burrata och peppar och gärna citronskal. TIPS! Hittar du inte burrata? Använd mozzarella istället. TIPS! Hittar du inte gröna tomater? Receptet på marmelad funkar också fint med röda tomater. GRÖN TOMATMARMELAD GÖR SÅ HÄR CA 6 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g gröna tomater 1 msk finrivet citronskal ½ dl färskpressad citronjuice 2 cm skivad ingefära 3 dl syltsocker 1. Skär tomaterna i mindre bitar. Lägg i en kastrull med citronskal och -juice och ingefära. Låt koka upp och koka ca 20 minuter under lock. Rör då och då. 2. Tillsätt sockret och koka upp, låt koka ca 3 minuter. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på locket. Låt svalna och förvara i kylen. 29 BUFFÉ #06–07/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall