Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
GREKISKT GEORGIOS TSOGARLIDIS BOR: Helsingborg GÖ
R: Kock på Benchwarmers Taproom KOLOKITHAKIA TIGANITA – FRITERAD ZUCCHINI 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 300 g zucchini 1 tsk salt 1 dl vetemjöl 1 krm svartpeppar 1 liter frityrolja fl ingsalt fi nrivet citronskal och färskpressad citronjuice till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skiva zucchinin längsmed i ca 2–3 mm tjocka skivor, gärna på mandolin. Salta skivorna på båda sidor och låt stå 30 minuter. Blanda mjölet med peppar. 2. Värm oljan i en stor kastrull till 170–180 °C. Skölj zucchinin i kallt vatten och låt rinna av. Vänd i mjölet på båda sidor. 3. Fritera i omgångar. Lyft upp och lägg på hushållspapper. Strö över salt och citronskal. Pressa över lite citron och ät direkt. MELITZANOSALATA – AUBERGINESALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 stor aubergine ca 400 g 1 riven vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 msk fi nrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1–2 dl hackad persilja fl ingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Grilla auberginen tills den är mjuk inuti eller baka i ugnen på 225 °C grill/ övervärme 15–20 minuter. Vänd då och då. Låt svalna lite. 2. Skala och hacka auberginen. Blanda med vitlök, olja, citronskal och -juice. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg i en skål eller tallrik och garnera gärna med oliver. TIPS! Servera gärna auberginesalladen med en bit bröd. 38 BUFFÉ #06–07/2021 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär tomat och paprika i ½ cm tjocka skivor. Lägg fetaosten i botten på en rund ugnsform ca 15 cm i diameter. Lägg på paprikan och tomaterna. Toppa med chilifl akes, oregano och svartpeppar. Ringla över oljan och täck med aluminiumfolie. 2. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter. Ta bort folien och låt stå ytterligare 5–10 minuter. 3. Toppa med färsk oregano. Rör runt i formen och servera direkt med bröd. Se bild på nästa uppslag. PAIDAKIA ARNISIA SCARAS – GRILLADE LAMMRACKS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 800 g lammracks fl ingsalt citronklyftor till servering Marinad 1 dl olivolja 1 msk fi nrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk blandade torkade örter t ex timjan, rosmarin och oregano 2 rivna vitlöksklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär lammracksen i skivor till kotletter. Blanda med marinaden i en bunke eller plastpåse. Låt stå ca 2 timmar i kylen. 2. Grilla köttet 2–3 minuter per sida. Strö över salt och pressa över citron. BOUYIOURDI – GRATINERAD FETAOST 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 stor tomat ½ grön paprika 150 g fetaost ½ krm chilifl akes ½ tsk torkad oregano 1 krm svartpeppar 1 ½ msk olivolja färsk oregano och bröd till servering
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall