Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
ICAs EGNA SIDOR N Förpacka hållbart Att hållbarhe
t och förpackning går hand i hand är ingen nyhet. Men vilka krav finns på framtidens förpackningsmaterial och hur har ICA utvecklat sina förpackningar för att göra dem ännu mer klimatsmarta? Vi har pratat med förpackningsutvecklaren Sofia Erixson som jobbar med konsumentförpackningar på ICA. Vilka aspekter är viktiga när det kommer till val av förpackningsmaterial? – En förpacknings primära funktion är att skydda och bevara produkten. Ett dåligt val av material kan leda till ökat svinn vilket har större miljöpåverkan än själva förpackningsmaterialet. Ett tydligt exempel är plasten runt gurkan som ökar hållbarheten med ungefär sex dagar. Hur har ni tagit fram dessa mer hållbara förpackningar? – Gemensamt för alla är att vi vill inspirera till en mer hållbar förpackningsutveckling genom det holistiska perspektivet, alltså återvinningsbarheten, samt användandet av återvunnen och förnyelsebar råvara. Ett tydligt exempel är vår senaste lansering av nya köttråg där förpackningarna är tillverkade av 80 % mindre plast än traditionella plastförpackningar och består idag av mer än 95 % nordisk pappersfiber. Trågen är dessutom framtagna för att underlätta återvinningen då all plast lätt går att separera från kartongtråget, något som möjliggör för slutkonsument att källsortera korrekt för störst miljönytta! Finns det något som våra läsare borde tänka på? – Vi inom ICA arbetar löpande med att designa våra förpackningar för återvinning men för att sluta cirkeln behöver vi din hjälp: källsortera alla dina förpackningar så att de får chans att bli något nytt! 45 BUFFÉ #06–07/2021 SOFIA ERIXSON BOR: Viby, Sollentuna GÖR: Packaging manager på ICA EMV BLOGG: sofiaerixson.se Vårt mål är att alla plastförpackningar för våra egna varor ska gå att materialåtervinna till nya material år 2025 och komma från förnybar eller återvunnen plast till 2030. R I C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall