Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
SMAK Hjärtsallad TVÅ TIPS GRILLAD SALLAD MED TAHI
NIDRESSING Sommarens godaste tillbehör: Ansa och skölj 4 hjärtsallad och låt rinna av på en ren kökshandduk. Blanda 2 msk tahini, ½ riven vitlöksklyfta, 1 msk färskpressad citronjuice, 1 msk honung och ½ tsk salt. Rör ner 1 dl matyoghurt (10 %). Halvera och pensla salladen med lite olja. Grilla några minuter tills salladen får färg. Lägg tahiniyoghurten på ett fat och lägg på salladen. Toppa med gräslök, chiliflakes och flingsalt. GRILLAD SALLAD MED MANGO, GETOST OCH SOJAOLJA Fräscht och smakrikt: Ansa och skölj 4 hjärtsallad och låt rinna av på en ren kökshandduk. Skala och kärna ur 1 mango och skär i tunna skivor. Rör ihop 3 msk japansk soja och 3 msk rapsolja. Halvera och pensla salladen med lite olja. Krydda med salt och peppar. Grilla salladen tills den får lite färg. Skär i grova bitar och lägg på ett fat. Toppa med mango, 100 g smulad chèvre och sojaoljan. FÖRVARA RÄTT Förvara sköljd i en plastpåse med luft i 1–8 ºC i kylskåp. ALLT DU BEHÖVER VETA HJÄRTSALLAD ÄR EN söt liten salladssort som odlas på friland. De små fina huvudena har en diskret nötig smak och består av krusiga, hårt knutna blad. Strukturen är fast vilket gör salladsbladen hållbara och tåliga för både stekning och grillning: Dela bara huvudena på längden, gnid in snittytan med olivolja och salt och stek dem hastigt i en het panna eller grilla på galler. Hjärtsalladen är även god att servera rå och de krispiga bladen fungerar utmärkt som serveringsfat: Plocka bara blad från salladshuvudet och fyll dem med en god salsa eller röra. Lägg gärna bladen i isvatten en stund innan servering för ökad krispighet. Extra gott att kombinera med hjärtsallad: Olivolja Parmesan Citron Mandel FÖLJ MED PÅ en djupdykning i hjärtsalladens värld och ta del av tips, kul kunskap och goda recept med de krispiga, ljusgröna små bladen i fokus. RECEPT GRILLADE VANNAMEIRÄKOR I SALLADSBLAD 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER Visste du att... … hjärtsallad även kallas för gemsallad, little gem, miniromansallad, babysallad och sweet gem som betyder söt ädelsten? … hjärtsallad är en förädlad isbergssallad och tillhör den nya odlartrenden att utveckla minisallader? … ett hjärtsalladshuvud väger cirka 65 gram? ½ dl majonnäs 1 tsk wasabipaste ½ gurka 1 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 1 tsk sesamolja 2 hjärtsallad 200 g skalade vannameiräkor 1 msk olja ½ hackad röd chili 1 riven vitlöksklyfta salt koriander och rostade sesamfrön att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop majonnäs och wasabi. Skiva gurkan tunt och blanda med limeskal, -juice och sesamolja. 2. Plocka salladsbladen och skölj, låt rinna av på en ren kökshandduk. Grilla eller stek räkorna i olja tillsammans med chili och vitlök. Krydda med 2 krm salt. 3. Lägg upp majonnäs, salladsblad, räkor och gurksallad på ett fat. Toppa med koriander och sesamfrön. Ät direkt. 9 BUFFÉ #06–07/2021
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall