Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
MIDSOMMAR SEMIFREDDO MED FLÄDER OCH JORDGUBBAR 8–
10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g jordgubbar 1 ½ dl strösocker 3 stora ägg 2 krm vaniljpulver 250 g mascarpone ¾ dl konc flädersaft 2 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Ansa jordgubbarna och lägg i en kastrull med ½ dl socker och koka upp. Koka 2–3 minuter och mixa slät. Separera äggen och lägg gulor i en bunke och vitor i en annan. 2. Vispa äggulorna pösiga med vaniljpulver och ½ dl socker. Tillsätt mascarponen och flädersaft och vispa till en slät kräm. Vispa vitorna med ½ dl socker till en fast maräng. Vispa grädden fast. Vänd först ner grädden i mascarponekrämen och sedan vitorna. 3. Häll i en form som rymmer ca 2 liter. Ringla över jordgubbssåsen och dra med en sked till ett fint mönster. Frys in minst 8 timmar. 4. Ta fram ca 15 minuter före servering. Skär i skivor och lägg upp på tallrikar. Toppa gärna med jordgubbar och mynta. RABARBERCHEESECAKE I GLAS 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g färskost 2 dl vispgrädde ¾ dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 6 digestivekex 25 g smält smör ½ krm salt ½ rabarberstjälk Rabarberkompott 250 g rabarber 1 vaniljstång ½ dl strösocker TIPS! Desserten går fint att göra i en vegansk variant genom att ersätta färskost, grädde och smör med växtbaserade motsvarigheter. GÖR SÅ HÄR 1. Rabarberkompott: Skölj rabarbern. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med vaniljstång och frön, socker och ½ dl vatten. Låt koka upp och koka 10–15 minuter till en kompott. Låt svalna helt. 2. Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Smula kexen och blanda med smöret och salt. 3. Hyvla rabarbern tunt på mandolin eller med skalare och lägg i iskallt vatten. Låt rinna av på en bit hushållspapper eller en ren kökshandduk. 4. Varva kex, kompott och färskostkräm i glas. Toppa med den hyvlade rabarbern. 19 BUFFÉ #06–07/2021
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall