Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
MIDSOMMAR DESSERT DUKNINGSTIPS Lägg en struken du
k på trädgårdsbordet för ett sobert och elegant uttryck på midsommardukningen. TIPS! Dekorera desserten med ätbara blommor som violer, penséer eller syrener för extra mycket midsommarkänsla. TIPS! Preppa till midsommar! Semifreddon går fint att förbereda några dagar i förväg. MARÄNGKRANS MED BÄR 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 dl vispgrädde 2 msk vaniljsocker 4 dl blandade färska bär t ex jordgubbar, hallon och körsbär ½ dl hackade pistagenötter Maräng 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger GÖR SÅ HÄR TIPS! 1. Sätt ugnen på 100 °C. Rita en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt. 2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård maräng. Vispa ner majsstärkelse och vinäger. Klicka eller spritsa marängen som en krans på plåten. Ställ in i ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar med luckan på glänt tills ugnen svalnat. 3. Vispa grädden med vaniljsockret. Ansa och skär bären i mindre bitar. Toppa marängkransen med grädde, bär och nötter. 18 BUFFÉ #06–07/2021 Gör en snabb variant! Använd färdiga maränger och lägg i en cirkel, toppa med tillbehören och servera.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall