Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
MIDSOMMAR VARMRÄTT GRILLAD FLANKSTEK OCH LÖK MED
CITRONOCH DRAGONSMÖR 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ca 700 g flankstek 2 knippen färsk lök à 250 g olivolja salt, svartpeppar Citron- och dragonsmör 100 g rumsvarmt smör 1 msk finrivet citronskal 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 msk hackad färsk dragon eller 1 tsk torkad GÖR SÅ HÄR 1. Citron- och dragonsmör: Rör ihop alla ingredienser och krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Rulla till en jämn rulle i smörpapper och lägg i kylen. 2. Skölj löken och dela längsmed. Pensla med 1 msk olja och krydda med ½ tsk salt. Pensla köttet med 1 msk olja och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 3. Grilla köttet på hög värme 2–3 minuter per sida. Lägg på en lite svalare del av grillen tills innertemperaturen är ca 56 °C. Låt köttet vila ca 10 minuter. Grilla löken 10–15 minuter på medelvärme tills den får färg och är mjuk. 4. Skiva upp köttet och lägg på ett fat med löken. Toppa med smöret och gärna extra dragon. GRILLAD BLOMKÅL MED GRÄSLÖKSPESTO OCH HASSELNÖTTER 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 stor blomkål ca 800 g 1 citron ½ dl hackade rostade hasselnötter ½ dl riven parmesan olivolja salt, svartpeppar Gräslökspesto ½ kruka gräslök ½ kruka persilja ½ dl rostade hasselnötter ½ riven vitlöksklyfta ½ dl riven parmesan GÖR SÅ HÄR 1. Gräslökspesto: Mixa alla ingredienser med 1 dl olja och smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. 2. Ansa blomkålen och skär i 2–3 cm tjocka skivor tvärsöver. Pensla med 2 msk olja och krydda med ½ tsk salt runtom. Halvera citronen. 3. Grilla blomkålen 3–4 minuter per sida tills den får fin färg och mjuknar lite. Grilla citronerna med snittytan nedåt. Lägg blomkålen på ett fat, ringla över peston och pressa över lite grillad citron. Toppa med hasselnötter och parmesan. TIPS! Passa på att göra en större sats pesto och frys in! Servera sedan med pasta, bröd eller sallad. 16 BUFFÉ #06–07/2021
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall