Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
RÅVARA I FOKUS PANZANELLA 4 PERSONER / 30 MIN ING
REDIENSER GÖR SÅ HÄR 4 skivor ljust surdegsbröd 800 g tomater 1 gurka 1 burk inlagd grillad paprika 200 g 1 vitlöksklyfta 2 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 dl oliver ½ burk sardellfiléer i olja à 80 g 1 kruka basilika olivolja 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär brödet i tärningar. Lägg på en plåt och blanda med 2 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. 2. Skär tomaterna i bitar. Dela gurkan på längden. Skrapa ur kärnhuset med en tesked. Skär gurkan och paprikan i bitar. 3. Skala vitlöken och riv i en skål. Vispa ner vinäger och ½ dl olja. Krydda med salt och peppar. Blanda ner tomater, gurka, paprika, oliver, sardeller och krutonger i skålen. Strö över basilikablad. BIFFTOMATER En av de största tomatsorterna som har en rund, något platt form och är lätt veckad med köttig textur. Smaken är saftig och söt. Bifftomaten finns i olika sorter, exempelvis den större beauty lottringa, den mindre coeur de boeuf (oxhjärta) och den mörkfärgade black krim. 31 BUFFÉ #06–07/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall