Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
GREKISKT Kanel och lagerblad ger extra djup till
rätten och återspeglar Greklands historia med smaker från Mellanöstern. GIOUVETSI – RISONIGRATÄNG MED GRYTBITAR 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 800 g grytbitar av lamm eller nöt 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 2 msk olja 2 msk tomatpuré 1 dl rött vin 1 förp krossade tomater 390 g 1 liter vatten 1 buljongtärning 2 lagerblad 1 kanelstång 2 ½ dl risoni 1 dl hackad persilja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Fräs köttet i oljan i en gryta tills det får lite färg. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt morot, vin, krossade tomater, vatten, buljongtärning, lagerblad och kanelstång. Låt koka under lock tills köttet är mört 1 ½–2 timmar. Lyft upp kanelstången. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Tillsätt risoni, persilja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt stå ca 20 minuter innan servering. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med persilja och gärna flingsalt. 40 BUFFÉ #06–07/2021 “
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall