Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma MATNYTTIGT Pasta 2.0 Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fler hälsosamma tips hittar du på buffe.se BÖNPASTA MED RÖDBETSPESTO OCH HASSELNÖTTER 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 280 g bönspaghetti, glutenfri spaghetti eller vanlig spaghetti 2 färska rödbetor 2 äpplen 50 g ruccola salt, svartpeppar Rödbetspesto 2–3 stora kokta rödbetor ca 250 g TIPS! Rödbetspesto över? Servera som pålägg på bröd eller knäckebröd. 3 msk skalade hasselnötter 4 msk riven parmesan eller annan lagrad ost 1 riven vitlöksklyfta 2 msk neutral rapsolja 1 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Rödbetspesto: Skär de kokta rödbetorna i mindre bitar. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg alla ingredienser i en matberedare med 2 krm salt och 1 krm peppar och mixa till en pesto. 2. Skala de färska rödbetorna, svarva eller skär i tunna strimlor och lägg i kallt vatten. Dela och kärna ur äpplet. Skär i tunna skivor. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med rödbetspeston. Toppa med äpple, ruccola och gärna hasselnötter. Servera med den svarvade rödbetan. 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA RÖDBETA Vackert violett och välsmakande! Låt den smakrika rödbetan ta plats i en krämig pesto och servera tillsammans med bönpasta – en lite nyttigare rätt med näringsrika betor som mättar längre. FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge – Rik på fibrer – Rik på folat som behövs för immunsystemets normala funktion. – Innehåller nitrat som bidrar till att minska kroppens syrebehov vilket kan leda till ökad ork. 35 BUFFÉ #06–07/2021 RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall