Buffé 1
Buffé SOMMAR Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé EN MENY FÖR MIDSOMMAR Följ med på ett magisk
t midsommarfirande och komponera din egen drömmeny.
Buffé FÖR VARMA SOMMARDAGAR Säsongens godaste sval
ka stavas frozen yoghurt! Hitta ditt nya favoritrecept h
Buffé TOMATLYCKA! Vi bjuder på recepten och kunska
pen som gör dig till ett riktigt tomatproffs.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SÅ SMAKAR GREKLAND Packa väskorna, det är da
gs för en smakr esa till Grekland tillsammans med kocken
Buffé ICAs EGNA SIDOR Produkterna som förgyller so
mmarfi kat, allt om solskydd, nyheter i ICA-hyllan och e
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör bjuder på d
et ljuvligaste av fika: hemgjorda munkar fyllda med hall SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Hallonmunkar Finns det något godare än hemgjorda munkar? Friterad, gyllene deg med en somrig överraskning i mitten. Jag har valt att fylla mina munkar med söta hallon! TIPS! Jag har använt mig av hallonsylt till fyllningen, men det går lika bra med någon annan sylt. Gör gärna egen sylt att fylla munkarna med. Recept hittar du på buffe.se HALLONMUNKAR CA 16 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER MISSA INTE Vill du se hur man gör munkarna steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. 50 g färsk jäst 2 dl rumsvarm mjölk (3 %) 8 ½ dl vetemjöl 510 g 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker ¾ tsk salt 1 ägg ca 2 dl hallonsylt ca 2 liter frityrolja strösocker att rulla i GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl, smör, socker, salt och ägg RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 1 timme. 2. Häll ut degen på en mjölad bänk. Dela degen i ca 16 bitar och rulla till runda bollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ytterligare ca 1 timme. 3. Värm oljan till 170–180 °C. Fritera munkarna i omgångar ca 1–2 minuter per sida. Låt rinna av snabbt på hushållspapper. 4. Häll sylten i en spritspåse med tyll. Gör ett hål i munkarna och fyll med sylten och rulla i socker. De är godast att äta direkt. TÄVLA OM BOKEN RULLRÅN OCH TANKEBRUS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Rullrån och tankebrus” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Rullrån och tankebrus”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 juni. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/ tavlingsvillkor 1. Vad betyder piccolini på italienska? A Jättestora B Jättegoda C Jättesmå 2. Gurkans plastförpackning ökar hållbarheten med ungefär? A 6 dagar B 4 dagar C 2 dagar 3. Vad väger vanligtvis ett hjärtsalladshuvud? A 65 gram B 55 gram C 75 gram Rätt svar från Buffé #05: 1. Tootsie Tomanetz 2. Kina 3. En grönsak SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 47 BUFFÉ #06–07/2021 Buffé #08 kommer 19–20 augusti.