Mer Smak 1
Karré, kyckling, fisk, grönt ... Vad lägger du he
lst på grillen? Här finns allt. Och knäckig dessertpaj. Tro oss, de här recepten vill du spara. RECEP T: DAN I ELLE BROOKES & ULR I K A BRYDLING S T Y L I NG: SMI L L A LUUK FOTO: J OEL WÅRÉUS KYCKLINGKEBAB MED TOMATSALSA & VITLÖKSYOGHURT TID: 1 TIMME Sommarens coolaste, och godaste, sätt att servera grillad kyckling. 4–6 PORTIONER k 900 g kycklinglårfilé k 2 tsk lökpulver k 2 tsk spiskummin k 2 tsk rökt paprikapulver 2 tsk salt Tips! Gör stor sats av kryddningen till kycklingen och använd till annan grillning. TOMATSALSA k 8 plommontomater k 1 rödlök, hackad k 1 kruka basilika, strimlad k 2 msk olivolja k 2 msk rödvinsvinäger salt och grovmalen svartpeppar VITLÖKSYOGHURT k 3 vitlöksklyftor, skivade k 2 msk olivolja k 5 dl yoghurt (10 %) k ev några kvistar persilja 2 krm salt k 2 krm grovmalen svartpeppar TILL SERVERING k ½–1 romansalladshuvud, strimlat libabröd/pitabröd GÖR SÅ HÄR 1. Blanda lökpulver, spiskummin, paprikapulver och salt. Vänd runt kycklingen med kryddorna så att kycklingen blir täckt. 2. Vik kycklingen och trä på dubbla spett. Grilla tills de har fin färg och är genomstekta (innertemperatur 70°), först på direkt värme och sedan på indirekt. 3. Skär tomaterna i bitar och blanda med rödlök, basilika, olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. 4. Stek vitlök i olja i en kastrull tills vitlöken är ljusbrun. Låt svalna. Mixa vitlök, olja, yoghurt och ev persilja med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja. 5. Servera kycklingen med tomatsalsa, vitlöksyoghurt, sallad och bröd. mer smak nr 3 2023 Tips! Om du inte har rosa rabarber kan du mixa i några jordgubbar för att få fin färg. PINK LEMONADE TID: 15 MIN + TID ATT SVALNA Så härligt med årets första späda rabarber! Frisk citron och mynta passar fint till. 1 KANNA/CA 1 LITER k 500 g rabarber, skivad 1 liter vatten k ½–1 dl strösocker is k ½ citron, skivad k 4 myntakvistar 2–3 dl club soda GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp rabarber, vatten och socker i en kastrull. Sjud ca 10 min. Låt svalna helt och sila bort rabarbern. Häll lemonaden i en kanna. 2. Servera i glas med is, citronskivor och mynta. Toppa med club soda. 11