Mer Smak 1
Lokala avvikelser kan förekomma. FINNS SOM 1 KG,
300 G & 150 G GRANAROLO QUATTROCENTO Italiensk hårdost med fantastisk smak och karaktär. Lika god på ostbrickan som i matlagning. Quattrocentopanerad kyckling 30 minuter, 4 personer Kyckling 2 kycklingfi léer 2 dl riven Granarolo Quattrocento 1 ägg 2 dl panko salt nymalen svartpeppar olivolja att steka i (rikligt) Topping ruccola Granarolo Quattrocento Pasta 400 g Linguine 2 msk smör 2 vitlöksklyftor, fi nhackade 5 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kycklingfond 1 citron, zest + lite saft salt nymalen svartpeppar Dela kycklingfi léerna till fyra fi léer och banka ut dem lite så de är tunna och jämna. Salta och peppra båda sidor. Vispa upp ägg i en skål. Blanda Quattrocento och panko i en annan. Doppa kycklingfi léerna i äggvispet och sedan i Quattrocento- och pankoblandningen. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfi léerna 2-3 min per sida. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs vitlök mjuk någon minut. Tillsätt grädde och fond, låt reducera till en krämig sås. Tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft för syrans skull. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. När såsen är krämig, tillsätt ½ dl pastavatten. Häll av pastan och blanda pastan med såsen. Lägg upp pastan på 4 tallrikar. Skär kycklingfi léerna på snedden och lägg ovanpå. Toppa med ruccola och hyvlad Quattrocento. Granarolo – ost tillverkad i Italien enligt genuin italiensk tradition och passion.