Mer Smak 1
ÄNTLIGEN GRILL! / Godaste rätterna Fläskkarré är
bara bäst att grilla! Blir aldrig torrt, och är perfekt att marinera. Flingsalta om det behövs. VIETNAMESISKT KARRÉSPETT MED RISSALLAD TID: 1 TIMME Så goda smaker till karré! 4 PORTIONER k 600 g fläskkarré k 2 vitlöksklyftor, skivade 2 msk fisksås k 1 citrongräs, skivat k 1 msk riven färsk ingefära 1 msk sesamolja k ½ tsk grovmalen svartpeppar DRESSING 4 msk fisksås k 2 msk sesamolja 2 msk risvinäger k 2 vitlöksklyftor, finhackade k ½–1 röd chili, skivad k ½ kruka mynta, hackad k 1 msk flytande honung k 1 lime, finrivet skal och saft RISSALLAD k 2 dl rött ris/fullkornsris 250 g skalade edamamebönor, tinade k 1 röd paprika, strimlad k 4 salladslökar, skivade k 2 msk rostade sesamfrön k 35 g bladspenat salt och grovmalen peppar TILL SERVERING k 1 lime, i klyftor k ½ kruka mynta GÖR SÅ HÄR 1. Blötlägg träspett. Dela köttet i 3x3 cm stora bitar. Mixa vitlök, fisksås, citrongräs, ingefära, sesamolja och peppar med en stavmixer. Blanda köttet med marinaden och låt stå minst 30 min. Trä köttet på spett och grilla på direkt värme tills de är genomstekta, minst 65° innertemperatur. 2. Dressing: Blanda ihop fisksås, sesamolja, vinäger, vitlök, chili, mynta, honung, limeskal (endast det gröna) och limesaft. 3. Rissallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda riset med edamamebönor, paprika, salladslök, sesamfrön och bladspenat. Häll på dressingen och vänd runt. 4. Servera spetten med rissalladen, limeklyftor och mynta. 12 mer smak nr 3 2023