Mer Smak 1
MER SMAK I SAMARBETE MED SPENDRUPS & FINN CRISP å
p M ariestads Alkoholfri är ett gott val till mat med sälta och mycket smak, som snacksen här intill. Richard Bengtsson, som är chefsbryggmästare på Spendrups, berättar hur han tog fram ölet. – Mariestads är ett av Sveriges mest omtyckta lageröl, så för mig handlade det om att göra en alkoholfri öl som är så lik originalet som möjligt och med samma fina balans. Det är ett gediget matöl, ett lageröl med stor kropp, som passar perfekt till svensk husmanskost. Mariestads Alkoholfri bygger på hantverkstradition och tillverkas på samma sätt som starköl, men innan det tappas upp destilleras alkoholen bort. Det har bra balans i arom och beska. – Vi balanserar med tysk humle och den mest framträdande humlesorten är Spalter Select. Vad gäller malten har vi en speciell maltblandning där vi blandar Pilsnermalt och Münchenermalt för att få ”större kropp”, vilket gör att det gifter sig bra med mat. Om man bara har Pilsnermalt blir ölet lite tunt. – Mariestads Alkoholfri har funnits på marknaden ett tag nu och jag tycker att det är ett fantastisk alkoholfritt öl. På samma sätt som det passar till mat blir det en fantastisk kombination till FINN CRISPsnacksen. TID: 20 MIN Passar perfekt som tilltugg, till buffébordet eller som kvällsmys. 1 SNACKSFAT • 1 påse FINN CRISP Creamy Ranch/ FINN CRISP Sour Cream & Onion • 1 burk crème fraiche eller smetana • 1 påse pinjenötter • 1 kruka basilika • chiliflakes • flingsalt GRÖN PESTO • 1 kruka basilika • 2 msk pinjenötter • 1 skivad vitlöksklyfta P.S. Om du vill göra snacksfatet ännu matigare, lägg till lite mozzarella eller bitar av parmesanost. • 1 dl riven parmesanost • 1 dl olivolja • salt och nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienserna till peston med stavmixer till en jämn konsistens. Smaka av med salt och peppar. 2. Rosta 1 påse pinjenötter i en stekpanna på medelhög värme. 3. Fördela ett paket FINN CRISP Snacks (valfri smak) på ett stort fat och toppa med önskad mängd crème fraiche/smetana, pesto, rostade pinjenötter, basilikablad, chiliflakes och flingsalt. R c i a h r d B e n g t s s o n , c e h f s r b . y p s g u g r m d ä n s e p a t r S e