Mer Smak 1
ÄNTLIGEN GRILL! / Godaste rätterna Tips! Persilja
eller annan god ört funkar bra i stället för ramslök. RÖKT RÖDING MED FäRSKPOTATIS & RAMSLöKSSALLAD TID: 45 MIN Grillad fisk ger en lyxig känsla. Salt friterad kapris och krämig citronsås är oslagbart till. 4 PORTIONER 600 g rödingfilé 1 tsk salt 1 dl alspån, blötlagt TILLBEHÖR k 800 g färskpotatis k 150 g sockerärtor, strimlade k 25–50 g ramslök, strimlad k 1 knippe rädisor, skivade k 2 citroner k 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar k 2 msk olivolja k 1 dl kapris k 1 dl neutral olja GÖR SÅ HÄR 1. Strö salt över fisken och låt rimma ca 20 minuter. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna, skiva och blanda med sockerärtor, ramslök och rädisor. 3. Blanda finrivet skal (endast det gula) av 1 citron med crème fraiche. Smaka av med salt. 4. Halvera citronerna och grilla med snittytan nedåt på direkt värme. Pressa saften av ½ grillad citron över salladen och häll på olivolja. Salta och peppra. 5. Fritera kaprisen i olja tills de sprätter upp lite. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 6. Lägg fisken på indirekt glöd när grillen är ca 100°. Lägg alspån på glöden, tänd på spånet och lägg ett lock över grillen. Låt fisken rökas ca 10 minuter. 7. Servera potatissalladen med fisken, citronsås och kapris och pressa över citronsaft. mer smak nr 3 2023 15