Mer Smak 1
Mer Smak i samarbete med GØL GEMENSKAP kring gril
len A ndreas Söderholm, grillmästare för Kamado Sumo, lägger gärna korv på grillen, både som försnacks och som varmrätt. Ibland kör han direkt grillning över glöd, och ibland väljer han att grilla lite längre tid på lägre temperatur med indirekt grillning. Det ger en lite jämnare tillagning. – Vill du ta det ett steg till så kan du ge korven en lite rökig smak genom att blanda lite rökflis med kolet, antingen hickory eller äppelträbitar. Då behöver du en klotgrill, eller ännu hellre en kamadogrill. Den gör att smakerna stannar kvar, på grund av de keramiska väggarna som absorberar och avger värme. Detta ger rökig smak, saftig konsistens och extra smakrika korvar! – Picklad rödlök och coleslaw med äpple är goda tillbehör till grillad korv. Servera korven i ett surdegsbröd som du rostat på grillen. Det behövs inte så mycket mer! Korv kan vara den där snabba grilldetaljen som man grillar först, en ”stödkorv” i väntan på att sätta sig till bords. Eller att man skivar upp nygrillad chimichurrikorv och serverar på en skärbräda till drinken. Med GØL-korv på grillbuffén finns det något för alla. Klassisk mild smak för de yngre och kanske lite starkare smak för de vuxna. Det ska vara enkelt och avslappnat att bjuda in till grillkväll! Om du lägger goda smakrika korvar på grillen kan du ägna din energi åt att göra läckra röror och fräscha sallader till. Nyhet! GØL Chimichurri flörtar med det sydamerikanska köket, med smaker som persilja, citron, vitlök och mild chili. Servera med till exempel bulgursallad, grillade grönsaker och mild sås. Försnacks! Salamichips är en perfekt start på grillkvällen. De kan ätas som de är, eller grillas indirekt eller direkt på gallret. Grillad GØL-korv med Andreas Söderholm använder keramikgrillen Kamado Sumo. I den kan du göra pizza och grilla, direkt och indirekt. Den håller värmen längre och är energieffektiv. 4 PERSONER 450 g valfri GØL grillkorv 1 vattenmelon, ca 1 kg ½ gurka 1 rödlök 1 ask jordgubbar, ca 500 g 150 g fetaost 100 g valfri sallad 2 msk grovhackad mynta eller bladpersilja somrig melonsallad FRUKTIG VINÄGRETT 1 citron, pressad saft 2 msk vit balsamvinäger eller hallonvinäger 1 msk olivolja 1 msk flytande honung flingsalt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skär melonen i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär gurkan i skivor. Skala och skiva rödlöken. Snoppa och dela jordgubbarna i halvor. 2. Dela fetaosten i mindre bitar. Varva melon med gurka, lök, jordgubbar, fetaost, sallad och toppa med hackade örter. 3. Fruktig vinägrett: Blanda samman alla ingredienser till dressingen och krydda med lite salt och peppar. 4. Ringla några matskedar dressing över salladen och servera resten vid sidan av. Servera tillsammans med grillade korvar. Finns på Instagram @soderholms.bbq.