Mer Smak 1
HELG! / Supergoda sallader POTATISSALLAD MED DILL
, SALTGURKA & BRYNT SMöR-DRESSING TID: 30 MIN Potatissallad är ett säkert kort. Den här har brynt smör och salt kapris i dressingen. Mums! 4 PORTIONER k 1 kg potatis, t ex amandine, mandel- eller sparrispotatis k 3 schalottenlökar, finhackade k 2 saltgurkor, hackade k 1 kruka gräslök, hackad k 1 kruka dill, hackad k 200 g sallad VINÄGRETT MED BRYNT SMÖR & KAPRIS k 100 g smör k 1 dl kapris k 3 msk olivolja k 2 msk äppelcidervinäger 2 tsk dijonsenap s alt och grovmalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. 2. Vinägrett: Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt och doftar smörkola. Krama ur kaprisen och lägg den i smöret i slutet av bryningen så att den blir friterad. Ta upp kaprisen och lägg på papper. 3. Vispa ihop olivolja, vinäger och senap. Vispa i smöret och smaka av med salt och peppar. 4. Blanda vinägretten med tärnad potatis medan den fortfarande är varm. Vänd i lök, saltgurka och nästan alla örter och det mesta av kaprisen. 5. Servera potatissalladen med sallad och toppa med resten av örterna och kaprisen. Krispsallad, gemsallad eller cosmopolitan – allt funkar. 58 mer smak nr 3 2023 Smart sallad! Som middag eller lunch i all enkelhet. Eller som tillbehör till försommarkvällarnas grill. Sallad är alltid ett toppenbra val. RECEP T: Y LVA BERGQV I S T FOTO: MAT ILDA L INDEBL AD UR BOKEN: SA L L ADER MED SMAK