Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx å s V S N TA
GLIATA PÅ FLANKSTEK TID: 30 MIN Tagliata är en italiensk klassiker med fint strimlat kött på en bädd av rucola. Måste smakas! 4 PORTIONER k 2 dl majonnäs k 2 msk balsamicosirap k 30 g parmesan, riven + 20 g skivad/hyvlad ev ½ dl vatten salt och svartpeppar k 50 g pinjenötter 20 pimiento de padrones k 600 g flankstek k 70 g rucola k olivolja k 800 g ugnsrostad potatis GÖR SÅ HÄR 1. Blanda majonnäsen med balsamicosirap och riven parmesan. Späd ev med vatten till rinnig konsistens. Smaka av med salt och peppar. 2. Rosta pinjenötterna gyllene i torr panna under omrörning. Grilla padrones lätt brynta några minuter. Salta. 3. Grilla flanksteken några minuter på varje sida. Låt vila ca 10 min. Skär i sneda skivor. 4. Lägg upp rucola, flankstek, sås, pinjenötter, padrones och parmesan på ett stort fat. Servera potatisen vid sidan. mer smak nr 7 2022 r ä Tips! Ugnsrostade/ lätt grillade cocktailtomater är också gott till. 3 5 t D at t R E DAK h et o g L A E NOTI rä ä g er st na k o me r b o r p c ! t te