Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx TAGLIATA PÅ
LAX TID: 20 MIN Hur skulle en svensk tolkning av tagliata se ut? Precis så här, med lax, dill och rädisor! 4 PORTIONER k 500 g laxfilé k 250 g grön sparris k 6 rädisor k 2 gemsalladshuvuden k 1 kruka dill, grovhackad k ½ kruka gräslök, finhackad 800 g ugnsrostad potatis 1 tsk salt NOBISDRESSING k 2 ägg k 2 msk vitvinsvinäger k 2 tsk dijonsenap k 1 vitlöksklyfta, pressad k 2 ½ dl neutral olja ev 3 msk kallt vatten salt k ½ kruka gräslök, finhackad GÖR SÅ HÄR 1. Nobisdressing: Koka äggen 3 min. Gröp ut äggen ner i en bunke och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Mixa med stavmixer. Droppa sakta i olja under mixningen och mixa till en slät sås. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt. Rör ner gräslöken. 2. Salta laxen runt om. Grilla/ ugnsbaka till innertemperatur 45–52°. Grilla/stek sparrisen kort. Hyvla rädisorna tunt. 3. Fördela salladsbladen på ett stort fat. Skär sparrisen och bryt laxen i bitar. Lägg ut på salladen, strö över rädisor, ringla över dressingen. Toppa med dill och gräslök och ev salt och peppar. Servera med potatisen. Tips! Gott även med varmrökt lax. Då är det nästan bara dressingen som behöver fixas. 36 mer smak nr 3 2023 E ft lly f t v a t s en a sk so mm ar sm a er !