Mer Smak 1
B B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med Scan
och Eriks Uppdrag: KRYDDA VARDAGEN! Vi skapade en supersmart och god wrap och en laxbowl med läcker smak. R E C EP T: C O OP P R O V KÖK Laxbowl med sriracha-aioli TID: 20 MIN Massor av goda smaker i en och samma skål. Mums! 4 PORTIONER 3 00 g laxfilé (sushilax), tärnad ½ dl rostade sesamfrön 2 msk japansk soja ½ msk sesamolja 6 dl kokt råris 4 dl alfalfagroddar 30 g ärtskott 2 dl Eriks Sriracha Aioli MOROTSSALLAD 2 morötter, hyvlade på längden ”Nu blir det Tips! Mamma Scans köttbullar skivad är även god stekt eller grillad! Tunnbrödsrulle med köttbulle TID: 25 MIN Helt perfekt utflyktsmacka! 4 PORTIONER 4 stora potatisar, skalade 25 g smör 2 dl mjölk salt 2 dl majonnäs 2 dl bostongurka 4 tunnbröd 4 salladsblad tex huvudbladssallad/krispsallad 8 skivor Mamma Scans köttbullar skivad 1 dl rostad lök 30 g ärtskott GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, lägg Två nyheter som revolutionerar ditt mackätande. ➤ Mamma Scans älskade köttbulle kommer i ett större och skivat format – perfekt som smörgåspålägg och utan att rulla av mackan. Även Läckökorven lanseras i ett skivat format. i smör och mjölk och låt koka upp. Mosa ihop och smaka av med salt. 2. Blanda majonnäs med bostongurka. 3. Lägg ut bröden och lägg potatismos i mitten. Lägg på sallad, köttbulleskivor och gurkmajonnäs. Toppa med rostad lök och ärtskott. Vik ihop till rullar. u lättare att ha picknick.” /Henrietta, Provköket 10 cm purjolök, skivad 2 msk risvinäger salt GURKSALLAD 1 gurka, tärnad 1 röd chili, skivad 4 rädisor, skivade Eriks tar smaker från hela världen hem till dig. ➤ Eriks Sriracha Aioli tar dig till Asien med sin chilihetta och vitlök. Smakar gott tillsammans med lax och passar utmärkt att ringla över en poké bowl eller sashimi. Den goda aiolin är dessutom vegansk och förpackas i en smart flaska gjord av 100 % återvunnen plast. GÖR SÅ HÄR 1. Blanda lax, sesamfrön, soja och sesamolja. 2. Morotssallad: Blanda morot, purjolök och risvinäger. Smaka av med salt. 3. Gurksallad: Blanda gurka, chili och rädisor. 4. Fördela ris, morotssallad, gurksallad, lax och groddar i 4 skålar. Ringla över Sriracha Aioli och toppa med ärtskott. e MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS el k U b in r m S l er y a r en R d i t y a a i a O ta B r e la et l u l ne k n l g e P H ar s i r g il r s ” l r m r L D l in p de t . ll r a m l i g d a i s a – p o a v ! t b e v s u e r g o t ” / P e r n i l l a , P r o v k ö k e t